דיאטה עשירה בעגבניות עשויה להקטין את הסיכון ללקות בשבץ, כך קובעים חוקרים מפינלנד שחקרו את השפעת הליקופן, כימיקל אדום בהיר המצוי בעגבניות, פלפלים ומלונים.
דיאטה עשירה בעגבניות עשויה להקטין את הסיכון ללקות בשבץ, כך קובעים חוקרים מפינלנד שחקרו את השפעת הליקופן, כימיקל אדום בהיר המצוי בעגבניות, פלפלים ומלונים.
המחקר עליו מדווחת רשת BBC בוצע על 103 גברים, ועקב אחריהם במשך 12 שנים. הנחקרים חולקו לארבע קבוצות לפי רמת הליקופן בדמם. תוצאות המחקר הצביעו על כך שהגברים שבדמם נמצא הכי הרבה ליקופן היו בעלי הסיכוי הקטן ביותר ללקות בשבץ. המחקר הראה ירידה של 55% בנושא הסיכון ללקות בשבץ אצל המקפידים על דיאטה עשירה בליקופן.
איגוד השבץ העולמי קרא להמשיך במחקרים בנושא, במטרה להבין מדוע דווקא לליקופן ישנה השפעה כזו.