 |
במסגרת המחקר שפורסם בכתב העת Journal of Epidemiology and Community Health, החוקרים ניתחו מידע הקשור לאורח החיים של יותר מ-65,000 בני 35 או יותר, שנלקח מסקרים לאומיים שנערכו באנגליה בין 2001 ל-2008. המשתתפים נשאלו במסגרת הסקר על צריכת הפירות והירקות שלהם ב-24 השעות האחרונות. כ-7% מהנחקרים מתו בתקופת מעקב של כ-7.5 שנים.סקירה של אלה הר-נוי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
דיאטה עשירה בעגבניות עשויה להקטין את הסיכון ללקות בשבץ, כך קובעים חוקרים מפינלנד שחקרו את השפעת הליקופן, כימיקל אדום בהיר המצוי בעגבניות, פלפלים ומלונים.המחקר עליו מדווחת רשת BBC בוצע על 103 גברים, ועקב אחריהם במשך 12 שנים. הנחקרים חולקו לארבע קבוצות לפי רמת הליקופן בדמם. תוצאות המחקר הצביעו על כך שהגברים שבדמם נמצא הכי הרבה ליקופן היו בעלי הסיכוי הקטן ביותר ללקות בשבץ.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר חדש מראה כי אנשים שאוכלים כמות רבה יותר של ירקות ופירות נהנים גם מתוחלת חיים ארוכה יותר. צמחים ממשפחת החרדל - כולל ברוקולי, כרוב וכרובית - יעילים במיוחד. המחקר, פורסם בעיתון האמריקני לתזונה רפואית. המידגם כלל מאות אלפי אנשים מסין. לגבי הירקות ממשפחת החרדל, ההבדל היה גדול אפילו יותר בהיבט של שיעור התמותה בין אנשים עם צריכה גבוהה לבין אלו עם צריכה נמוכה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר מקיף, שפורסם בבריטניה, מצא כי ברוב המקרים לא נמצא יתרון בטעם או בערך התזונתי של מזון אורגני לעומת מזון רגיל. כמו כן, בדיקות מעבדה מקיפות באותו מחקר מצאו כי ברוקולי שגדל בתנאים רגילים הכיל יותר נוגדי חימצון מאשר ירקות אורגניים. כמו כן,נמצא במחקר הבריטי כי תפוחי אדמה לא-אורגניים הכילו שיעור גבוה בצורה משמעותית של ויטמין C מאשר אלו הרגילים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
לפיטוכימיקלים הנמצאים בפירות ובירקות יש כמה מנגנונים אפשריים: פועלים כאנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), גורמים לעלייה באנזימים המנטרלים רעילות, משפיעים על מטבוליזם של כולסטרול ואסטרוגן, משפיעים על המעיים, מסייעים בשמירה ותיקון של דנ"א פגוע, משפיעים על תהליכים דלקתיים המהווים סיכון למחלות לב וכלי דם ועוד. שתי הקבוצות עיקריות: קבוצת הפלבנואידים וקבוצת הקרטנואידים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
במאמר חדש שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition מדווחים חוקרים כי דיאטה ים תיכונית מסורתית, הכוללת תזונה עשירה בשמן זית, דגים, אגוזים, פירות וירקות, עם כמות יין מתונה ודלה במוצרי חלב ובשר אדום, עשויה להגן מפני ההתדרדרות בתפקוד הקוגניטיבי הנפוצה ככל שמתבגרים. היענות לדיאטה ים תיכונית אינה מועילה רק ללב, אלא עשויה גם לסייע בשמירה על תפקוד המוח.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
במחקר נמצא כי התזונה הים-תיכונית היתה קשורה בירידה בתמותה של עד 20%. הממצאים נשמרו גם לאחר הגבלת הניתוח למשתתפים שלא עישנו מעולם. מחקר זה מהווה עדות חזקה להשפעה המיטיבה של דבקות בדיאטה ים-תיכונית על סיכויי התמותה בקרב אוכלוסיית ארה"ב. במחקר זה השתתפו 214,284 גברים ו-166,012 נשים, ובמהלך המעקב אחריהם (1995-2005) נרשמו 27,799 מיתות. במהלך חמש השנים הראשונות נרשמו 5985 מיתות עקב סרטן ו- 3451 מיתות עקב מחלות לב וכלי דם.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|