אגרון
|
|
מחקר חדש שפורסם בכתב העת Nutrition בהובלת פרופ' זכריה מדר וגיל זנדני מהפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית ובתמיכתה של מועצת הצמחים, מצא סגולות נוספות שיש לברוקולי. החוקרים בדקו את השפעה של צריכת ברוקולי על חילוף החומרים בשומנים ובגלוקוז, והקשר למיקרוביום (אוכלוסיית החיידקים) במעי, וגילו בשלושתם השפעה משמעותית וחיובית.המסקנה : ברוקלי, מזון מאוד בריא ומועיל ....
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
במסגרת המחקר שפורסם בכתב העת Journal of Epidemiology and Community Health, החוקרים ניתחו מידע הקשור לאורח החיים של יותר מ-65,000 בני 35 או יותר, שנלקח מסקרים לאומיים שנערכו באנגליה בין 2001 ל-2008. המשתתפים נשאלו במסגרת הסקר על צריכת הפירות והירקות שלהם ב-24 השעות האחרונות. כ-7% מהנחקרים מתו בתקופת מעקב של כ-7.5 שנים.סקירה של אלה הר-נוי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מחקר ענק שכלל מעקב אחר כ-70 אלף איש במשך חמש שנים מצא: צמחונים חיים בממוצע 12% יותר מאוכלי בשר. נתון זה מצטרף למחקר אחר שהראה שאוכלי בשר סובלים מיותר מחלות לב מצמחונים. לצורך המחקר בוצע מעקב אחרי 73,308 אנשים בין השנים 2002 ל-2007. בתחילת המחקר המשתתפים נשאלו לגבי הרגלי האכילה, ואז הופרדו לקטגוריות בהתבסס על כמויות מוצרי החלב, הביצים, הבשר והדגים בתזונתם.
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
|
דיאטה עשירה בעגבניות עשויה להקטין את הסיכון ללקות בשבץ, כך קובעים חוקרים מפינלנד שחקרו את השפעת הליקופן, כימיקל אדום בהיר המצוי בעגבניות, פלפלים ומלונים.המחקר עליו מדווחת רשת BBC בוצע על 103 גברים, ועקב אחריהם במשך 12 שנים. הנחקרים חולקו לארבע קבוצות לפי רמת הליקופן בדמם. תוצאות המחקר הצביעו על כך שהגברים שבדמם נמצא הכי הרבה ליקופן היו בעלי הסיכוי הקטן ביותר ללקות בשבץ.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
מחקר סין, ספרו של ד"ר ט' קולין קמפבל, נשען על מגוון עצום של מקורות מדעיים, וביניהם סקר התזונה המקיף בהיסטוריה. מסקנתו: תפריט צמחי מגוון, ללא כל מוצרים מן החי, הוא אמצעי עיקרי למניעת המחלות הכרוניות האופייניות למערב, והוא גם תורם לריפוי מחלות אלה. אריאל צֹבל סוקר את הספר בניסיון להציג את הנושאים העיקריים המופיעים בו. הסקירה כוללת מבחר מקורות מידע נוספים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
על מנת להבין איך משפיע שינוי תזונתי על מצבו הבריאותו של האדם ד"ר פורמן חושף בפני הקוראים מספר מנגנונים המובילים למחלות ואת הדרכים לרפא אותן. ראשית, הוא מסביר את חולייו של התפריט המודרני, העשיר במזונות מן החי ובשומנים. הוא משווה הארעות של מחלות שונות בקרב אוכלוסויות החשופות לתזונה מערבית ובקרב אוכלסיות שמזונן מבוסס על בעיקר על מזון מן הצומח ומזון בלתי מעובד. חשיבות הצום הרפואי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מחקר חדש מראה כי אנשים שאוכלים כמות רבה יותר של ירקות ופירות נהנים גם מתוחלת חיים ארוכה יותר. צמחים ממשפחת החרדל - כולל ברוקולי, כרוב וכרובית - יעילים במיוחד. המחקר, פורסם בעיתון האמריקני לתזונה רפואית. המידגם כלל מאות אלפי אנשים מסין. לגבי הירקות ממשפחת החרדל, ההבדל היה גדול אפילו יותר בהיבט של שיעור התמותה בין אנשים עם צריכה גבוהה לבין אלו עם צריכה נמוכה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
|
|
במבט לאחור |
|
|
|