אגרון
מילות מפתח
א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת   
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  
 
אישים
א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת   
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  
שוקלד מקובל לחשוב שלשוקולד יש השפעה חיובית על יכולת החשיבה, ושהוא מעלה את רמת הריכוז ומשפר את הזיכרון. מחקרים שונים שנערכו בשנים האחרונות ניסו לבדוק האם יש אמת מדעית באגדה המתוקה.ממחקרי האוכלוסיות נראה שצריכת שוקולד לאורך זמן מיטיבה את התפקוד השכלי, והמחקרים המבוקרים רומזים שהפלבנול קשור לכך. פלבנולים שנמצאים בקקאו תורמים לחשיבה. מינון בינוני ומעלה אכן שיפר את התפקוד המוחי.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
חוש טעם רבים הרוצים לרזות מכירים את התחושה של ההתמכרות לפחמימות וכמה קשה להימנע מהן. עכשו גילו כי למזון עתיר פחמימות יש טעם ייחודי שאותו כפי הנראה יכנו - טעם עמילני. הלשון שלנו מכירה את הטעמים: מלוח, מתוק, חמוץ ומר ולפני מספר שנים הוסיפו גם את הטעם החמישי Umami הקשור במונוסודיום-גלוטמט. עכשו מציעים חוקרי אוניברסיטת אורגון להוסיף להגדרות עוד טעם, השישי, שיצביע על ההכרה במרכיב מרכזי בבחירת טעמים...     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
האדם הקדמון , קטניות מחקר חדש מגלה את הרגלי התזונה של האדם הקדמון. המחקר של חוקרי מכון וייצמן ורשות העתיקות, בדק זרעי קטניות שנחשפו בשנים האחרונות בחפירות ארכיאולוגיות בגליל. הזרעים שנמצאו באתרים הפרהיסטוריים, מעידים כי תזונת בני האדם שחיו באזור לפני 10,000 שנה, הורכבה בעיקר מפול, וכן מעדשים, מסוגי אפונים שונים ומחומוס, שצמחו בגידול חקלאי מאורגן ונשמרו בבורות אחסון.     המשך...
  >  אנשים בעת העתיקה
שעון ביולוגי פרופסור אורן פְרוֹי, העומד בראש המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה בפקולטה לחקלאות שבאוניברסיטה העברית, חוקר את השפעות הגומלין בין השעון הביולוגי ובין תזונה. כיצד זמני ארוחות וסוגי מזון שונים משפיעים על השעון הביולוגי מזה, ועל השמנה, על בעיות הורמונליות, על מחלות ניווניות של מערכת העצבים ואף על הזדקנות, מזה. בייחוד, פְרוֹי חוקר את הקשר בין חילוף חומרים (מטבוליזם) בגוף ובין השעון הביולוגי.     המשך...
  >  מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
מזון למוח
תאריך: 03.01.2016
תזונה ים תיכונית הראיות המצטברות מורות שאימוץ תזונה ים-תיכונית, או דומה לה, יכולה לעזור ולהאט את איבוד הזיכרון עם הגיל. המאפיין העיקרי של התזונה הזאת הוא אכילת פירות, ירקות ודגנים מלאים, על קליפתם (בניגוד לדגנים מעובדים ביתר ומנוקים מכל סיב), וצריכה מתונה של דגים, עוף ויין אדום. אבל אכילה בררנית של מרכיב יחיד, כמו זרעי דלעת או אוכמניות, לא תעשה את ה"עבודה".     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
המוח של מתבגרים אי-התאמה ברמת הבשלות של רשתות עצביות שונות במוחם של מתבגרים מביאה אותם להתנהגות מסוכנת אך גם מאפשרת להם לבצע קפיצות מחשבתיות והסתגלותיות. מחקרי MRI מראים שמוחם של מתבגרים אינו מוח מבוגר יותר של ילד או מוח חצי אפוי של בוגר. הוא ישות ייחודית המאופיינת ביכולת להשתנות ובעלייה בקישוריות בין אזורים במוח.המערכת הלימבית, השולטת ברגשות, מתחזקת עם ההתבגרות המינית..     המשך...
  >   אנשים פשוטים  >  בני נוער וצעירים
מחקר ישראלי מחקר יוצא דופן שנערך במכון ויצמן מספק הסבר חדש לשאלה מדוע הרפואה המודרנית מתקשה להתמודד עם מחלת הסוכרת וזו נפוצה כל כך בעולם המערבי. המחקר מראה כי ישנם הבדלים משמעותיים בין תגובות של אנשים שונים לסוגי מזון מסוימים, שאמורים לכאורה לייצר תגובה דומה. מדענים ממכון ויצמן הצליחו לערער את התפיסה המקובלת על קשר הכרחי בין מזונות מסוימים לסוכרת ..     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק