המחקר, שפורסם בעיתון האמריקני לתזונה רפואית, מבוסס על סקר שכלל קרוב ל-135,000 איש משנחאי, סין. המשתתפים מילאו שאלונים שעסקו בהרגלי האכילה שלהם ובהיסטוריה הרפואית והם חולקו לחמש קטגוריות על בסיס כמות הירקות והפירות שאכלו.
מחקר חדש מראה כי אנשים שאוכלים כמות רבה יותר של ירקות ופירות נהנים גם מתוחלת חיים ארוכה יותר. צמחים ממשפחת החרדל - כולל ברוקולי, כרוב וכרובית - יעילים במיוחד. המחקר, שפורסם בעיתון האמריקני לתזונה רפואית, מבוסס על סקר שכלל קרוב ל-135,000 איש משנחאי, סין. המשתתפים מילאו שאלונים שעסקו בהרגלי האכילה שלהם ובהיסטוריה הרפואית והם חולקו לחמש קטגוריות על בסיס כמות הירקות והפירות שאכלו.
לגבי הירקות ממשפחת החרדל, ההבדל היה גדול אפילו יותר בהיבט של שיעור התמותה בין אנשים עם צריכה גבוהה לבין אלו עם צריכה נמוכה