סוף לשגעון הבריאות? מחקר בריטי מצא כי ירקות אורגניים פחות טעימים ומכילים פחות ויטמינים מירקות שגודלו בתנאים רגילים
קנאים לאורח חיים בריא? מוציאים הון על פירות וירקות אורגניים? כדאי שתחשבו שוב בפעם הבאה שאתם מכינים סלט. מחקר מקיף, שפורסם בבריטניה, מצא כי ברוב המקרים לא נמצא יתרון בטעם או בערך התזונתי של מזון אורגני לעומת מזון רגיל.
המחקר, שנמשך כשנתיים, בחן 3 גידולים חקלאיים נפוצים ופופולריים - תפוחי אדמה, ברוקולי ועגבניות. ה"מירור" הבריטי, שהביא הבוקר (רביעי) את ממצאי המחקר, דיווח כי בקבוצות מיקוד שבוצעו במסגרתו, קבעו המשתתפים באופן מובהק כי הירקות הלא-אורגניים טעימים יותר.
כמו כן, בדיקות מעבדה מקיפות מצאו כי ברוקולי שגדל בתנאים רגילים הכיל יותר נוגדי חימצון מאשר ירקות אורגניים. כמו כן, תפוחי אדמה לא-אורגניים הכילו שיעור גבוה בצורה משמעותית של ויטמין C מאשר אלו הרגילים.
מקור וקרדיט : אתר נענע10