אגרון
|
|
מחקר שהתפרסם בכתב העת הרפואי The Lancet Public Health מצא שאחד המרכיבים החשובים של המזון שאנו אוכלים – הפחמימות – קשור קשר הדוק לתוחלת החיים שלנו. ככלל, מי שאוכלים כמות טובה של פחמימות חיים יותר.המחקר החל כבר בשנות ה-80, כש-15 אלף משתתפים מילאו שאלונים על הרגלי התזונה שלהם וציינו פרטים נוספים שעשויים להשפיע על בריאותם לאורך זמן, כמו מין, גיל, מוצא, השכלה, הרגלי עישון ופעילות גופנית. הרגלי התזונה שלהם נבדקו שוב ושוב
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מצפן המזון שפורסם בכתב העת Nature Food ומומן בחלקו על ידי ענקית ייצור המזון דנונה, מתמקד ב-54 מאפיינים תזונתיים שונים הקשורים למחלות כרוניות עיקריות. גורמים אלה יכולים להגביר או להפחית את הסיכון להשמנה, סוכרת, מחלות לב וכלי דם, סרטן ותת תזונה. מצפן האוכל משתמש בציון אחד עקבי עבור כל המזונות, המשקאות ואפילו המנות והארוחות המעורבות במקום לקבץ אותם לתת להם ניקוד באופן סובייקטיבי בצורה שונה.
המשך... |
> אנשים פשוטים
|
|
לפחמימות יצא שם רע בשל הקשר בין צריכה מופרזת שלהן להשמנה, תסמונת מטבולית וסוכרת. "רעילות פחמימות" היא מונח המתאר צריכת יתר של כל סוגי הפחמימות שגורמת למחלות כרוניות. משום כך, דיאטות דלות בפחמימות הפכו לפופולריות בקרב אנשים שרוצים לרדת במשקל או לאזן את רמת הסוכר בדם. אולם מחקרים מראים שאיכות הפחמימות הנצרכות חשובה כמו כמותן.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
מחקר סקירה גדול שבוצע בארצות הברית על ידי חוקרים באוניברסיטאות בקליפורניה ובקונטיקט הציג כי מדדים הקשורים בסוכרת מסוג 2, כמו רמות הגלוקוז (סוכר) בדם ורמות שומנים בדם, השתפרו באופן משמעותי לאחר צריכה של קינמון באבקה. מחקר חדש, שנערך באוניברסיטת מישיגן והתפרסם בכתב העת המקצועי “מטבוליזם" בחודש האחרון, מהווה עוד צעד בהבנת התועלות והמנגנונים של התבלין.
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
|
אלרגיות למזון הן תופעה אמיתית שעלולה להיות קטלנית, אך גם אבחון שגוי באלרגיה עלול לגרום למטופל לבעיות קשות. ראשית, האבחון השגוי אינו פותר את הבעיות האמיתיות שלו. שנית, המחיר על אבחון שגוי של אלרגיות גבוה: רוּצ'י ס' גופטה, רופא ילדים מומחה לאלרגיות העריך, את העלות השנתית של אלרגיות למזון בארה"ב, ומצא שהיא מגיעה לכ-25 מיליארד דולר, או 4,184 דולר לילד.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מחקר יוצא דופן שנערך במכון ויצמן מספק הסבר חדש לשאלה מדוע הרפואה המודרנית מתקשה להתמודד עם מחלת הסוכרת וזו נפוצה כל כך בעולם המערבי. המחקר מראה כי ישנם הבדלים משמעותיים בין תגובות של אנשים שונים לסוגי מזון מסוימים, שאמורים לכאורה לייצר תגובה דומה. מדענים ממכון ויצמן הצליחו לערער את התפיסה המקובלת על קשר הכרחי בין מזונות מסוימים לסוכרת ..
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
הפסיכולוגית הקלינית ד"ר סוזן אלברס מגלה לנו בספר זה, כי המפתח להרזיה ולהפחתת משקל לתמיד אינו פעילות גופנית, גם לא ספירת קלוריות ואפילו לא כוח הרצון. מחקרים חדשים מגלים כי דווקא האינטליגנציה הרגשית היא האחראית לכך. האינטליגנציה הרגשית כוללת את ההיבטים הלא-קוגניטיביים של האינטליגנציה, כמו אופטימיות, שליטה בדחפים, אמפתיה ויכולת לנהל מתחים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
|
|
במבט לאחור |
|
|
|