האדם מתייחס אל המזון כאל מקור לכוחות גופניים ורוחניים, האוכל כיוצר סביבהבעלת ערך ייחודי, האוכל כמפלט ומקלט אישיים, והמזון כמבטא יחסים בין בני אדם. האוכלגם מהווה ביטוי למצבים נפשיים של האדם, והאדם יוצר דרכו דו-שיח עם עולמו הרגשי.
"בשנתיים-שלוש האחרונות פורחות בתחנות הטלוויזיה השונות תוכניות אוכל. אוכל מוצגכמאפיין תרבותי (וגם חברתי) שנוסף לו נופך אמנותי חשוב. האם שעות הפנאי המתרבותוהמוקדשות לתחביבים העלו את עיצוב האוכל למדרגתו, או שמא הרצון להדמות לאניני הטעםהסועדים במסעדות גורמה מוקפדות? אינני יודע את התשובה, אך ברור כי אל עיצוב הבית, עיצוב המלתחה האישית, עיצוב המראה הגופני, הצטרף האוכל וקנה לו מעמד של כבוד. הדברים הבאים ידגימו במעט, ובנקודות כמעט אקראיות, את דרך ההתייחסות של האדם למזוןשהוא צורך מדי יום..."