 |
אוכל מוצג כמאפיין תרבותי (וגם חברתי) שנוסף לו נופך אמנותי חשוב. האם שעות הפנאי המתרבות והמוקדשות לתחביבים העלו את עיצוב האוכל למדרגתו, או שמא הרצון להדמות לאניני הטעם הסועדים במסעדות גורמה מוקפדות? ברור כי אל עיצוב הבית, עיצוב המלתחה האישית, עיצוב המראה הגופני, הצטרף האוכל וקנה לו מעמד של כבוד. הדברים הבאים ידגימו במעט, ובנקודות כמעט אקראיות, את דרך ההתייחסות של האדם למזון שהוא צורך מדי יום.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
יפן נחשבת אחת מהמדינות הבריאות ביותר בעולם, עם תוחלת חיים גבוהה ומקרי סרטן ומחלות לב נמוכים מאלה בארצות המערב. סושי, המאכל עם תעמי הדגים העשירים, דל שומן, נחשב מאכל מדהים. למרות זאת, הרבה מהסושי משלב גם תוספים לא רצויים כמו מזהמים כימיים ממים מזוהמים, כגון יוד ו PCB, ופתוגנים כגון תולעים פרזיטיים וחיידקים קטלניים. השאלה המתבקשת היא האם סושי הוא מאכל בריאות או חומר רעלני?
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|