החוקרים השתמשו בסולם ציונים של 9 נקודות להערכת התאמה עם תזונה ים-תיכונית (הכוללת ירקות, עדשים, פירות, אגוזים, דגנים מלאים, דגים, שומן בלתי-רווי, אלכוהול ובשר).
במחקר זה השתתפו 214,284 גברים ו-166,012 נשים, ובמהלך המעקב אחריהם (1995-2005) נרשמו 27,799 מיתות. במהלך חמש השנים הראשונות נרשמו 5985 מיתות עקב סרטן ו- 3451 מיתות עקב מחלות לב וכלי דם. החוקרים השתמשו בסולם ציונים של 9 נקודות להערכת התאמה עם תזונה ים-תיכונית (הכוללת ירקות, עדשים, פירות, אגוזים, דגנים מלאים, דגים, שומן בלתי-רווי, אלכוהול ובשר). נמצא כי התזונה הים-תיכונית היתה קשורה בירידה בתמותה של עד 20%. הממצאים נשמרו גם לאחר הגבלת הניתוח למשתתפים שלא עישנו מעולם. מחקר זה מהווה עדות חזקה להשפעה המיטיבה של דבקות בדיאטה ים-תיכונית על סיכויי התמותה בקרב אוכלוסיית ארה"ב.