הבזקים
קיימת סכנה מוגברת להתפתחות סרטן השד מצריכת בשר אדום.  לפי נתוני המחקר נראה שהקשר הובחן רק בסוגי הסרטן הקשורים להורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון, ולא לסוגי הסרטן שמתפתחים באופן עצמאי וללא ההורמונים.
מזון ומחלות

מחקרים רפואיים מעודדים אכילת בצל, שום ושוקולד, והימנעות מבשר אדום

תאריך: 23.11.2006


 מקור וקרדיט - MSNBC אתר הבריאות.

 איסוף ועיבוד : רחל קליין , עורכת תוכן , אוניברסיטת בר-אילן

 
יתכן קשר בין אכילת בשר אדום וסרטן השד.  תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת הרפואי Archives of Internal Medicine . המחקר נערך על ידי רופאים מ- Harvard School of Medicine.  מתוצאות המחקר עולה שקיימת סכנה מוגברת להתפתחות סרטן השד מצריכת בשר אדום.  לפי נתוני המחקר נראה שהקשר הובחן רק בסוגי הסרטן הקשורים להורמונים אסטרוגן פרוגסטרון, ולא לסוגי הסרטן שמתפתחים באופן עצמאי וללא ההורמונים.

 חשוב לציין שבמהלך המחקר  נראה גם שנשים המרבות לאכול בשר אדום נוטות גם לעשן ולסבול מהשמנת יתר, אך גם כשהחוקרים התייחסו לעובדות אלו עדין ראו את הקשר בין אכילת בשר אדום וסכנה מוגברת לחלות בסרטן השד. בנוסף, הובחן שקיים קשר נוסף בין בשר אדום ומחלת הסרטן - סרטן המעי הגס. המחקר נערך במהלך 12 שנים בהשתתפות 90,000 נשים בנות 26-46 .

 מאמר המלא בMSNBC

 מקור וקרדיט - אתר WebMD

 ולחדשות משמחות יותר, כדאי להחזיק מלאי של סוכריות מנטה, כי הבצל והשום עשויים למנוע סוגים אחדים של סרטן.

 חוקרים איטלקים ממכון מחקר פרמצבטי מריו נגרי במילאנו  (Instituto di Ricerche Farmocologiche Mario Negri ) בדקו מספר מחקרים שנערכו באיטליה ובשוויצריה על מנת לראות את הקשר בין צריכת הבצל והשום והיקף מחלות הסרטן במקומות ספציפיים בגוף:  פה, גרון, ושת, המעי הגס, שד, שחלות וכליות.  צריכת הבצל הממוצעת לשבוע לחולי הסרטן הייתה בין 0-14 מנות , ובין 0-22 מנות לנבדקים הבריאים.  השימוש בשום היה גם נמוך יותר לחולי הסרטן מאשר לנבדקים הבריאים, חוץ מאשר לחולי סרטן השד, סרטן השחלות וסרטן הערמונית.  החוקרים מצאו שצריכת בצל רגילה של תרמה להפחתת הסכנה מהתפתחות סרטן המעי הגס, הגרון וסרטן השחלות.  אפקט השום והבצל גדל ככל שהכמות הנצרכת גדלה.

תוצאות המחקר הופיעו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition .

 למאמר המלא ב WebMD..

  מקור וקרדיט: אתר  Medicinet

 
ולקינוח!  שוקולד מריר מסייע למניעת קרישי דם.  חוקרים ב John Hopkins University School of Medicine  בדנבר קולורדו.  ערכו מחקר שמטרתו המקורית הייתה לבדוק כיצד שינויים בדיאטה ישפיעו על חולי לב. בין המוצרים שהיו אסורים לנבדקים היו קפה, תה, מזון שמן, סיגריות ושוקולד.  במהלך הניסוי, התברר ש -139 מהנבדקים הודו בזאת שלא יכלו לעמוד בפיתוי השוקולד, ולמרות האיסור צרכו שוקולד בחשאי. במקום להוציא את הקבוצה מהניסוי, החליטו החוקרים לבדוק את מצב טסיות הדם ומצאו האטה בקרישת הדם בקבוצת ה Chocoholics  (מכורים לשוקולד).

 למאמר המלא בmedicinenet.

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק