מזון לנשמה: תזונה ים תיכונית והשפעתה על תסמיני דיכאון
במחקר שארך 12 שבועות השתתפו נבדקים בגילים 18-25 אשר סבלו מתסמיני דיכאון. הנבדקים חולקו לשתי קבוצות באופן אקראי כאשר לקבוצה אחת ניתנו טיפולים חברתיים, ולקבוצה השנייה שונתה הדיאטה לתזונה ים תיכונית. תזונה ים תיכונית היא תזונה המבוססת על פירות וירקות, קטניות ודגנים מלאים, דגים שמנים, שמן זית ואגוזים חיים ללא מלח. תזונה זו נחשבת בריאה ומומלצת על ידי מרבית המומחים בתחום. במחקר היה ניתן לראות שיפור משמעותי בתסמיני הדיכאון בקבוצה שעברה לתזונה ים תיכונית, בהשוואה לקבוצה שעברה טיפולים חברתיים.
״הופתענו מרצון המטופלים הצעירים להתנסות בדיאטה חדשה. אלה שהוקצו לתזונה הים תיכונית הצליחו לשנות באופן משמעותי את התזונה המקורית שלהם, בהנחיית תזונאית, במסגרת זמן קצרה. ההתמקדות העיקרית הייתה בשיפור איכות התזונה עם מזונות מלאים וטריים תוך כדי הפחתת צריכת מזון 'מהיר', והפחתת צריכת סוכר ובשר אדום מעובד. תוצאות המחקר מספקות חומר למחשבה ומציעות שרופאים ופסיכולוגים ישקלו להפנות גברים צעירים אשר סובלים מדיכאון גם לתזונאית או דיאטנית כחלק מהטיפול במצב זה״ אמרה החוקרת הראשית במחקר, ג׳סיקה בייס, דוקטורנטית בפקולטה לבריאות מהאוניברסיטה הטכנולוגית בסידני.
״יש הרבה סיבות למה מבחינה מדעית אנחנו חושבים שאוכל משפיע על מצב הרוח. לדוגמה, 90% מהסרוטונין, חומר כימי שעוזר לנו להרגיש מאושרים, נוצר במעיים שלנו על ידי חיידקים ששוכנים בו.