במחקר היה ניתן לראות שיפור משמעותי בתסמיני הדיכאון בקבוצה שעברה לתזונה ים תיכונית, בהשוואה לקבוצה שעברה טיפולים חברתיים.״הופתענו מרצון המטופלים הצעירים להתנסות בדיאטה חדשה. אלה שהוקצו לתזונה הים תיכונית הצליחו לשנות באופן משמעותי את התזונה המקורית שלהם, בהנחיית תזונאית, במסגרת זמן קצרה. סקירה של אתר MEDPAGE
המשך...
הראיות המצטברות מורות שאימוץ תזונה ים-תיכונית, או דומה לה, יכולה לעזור ולהאט את איבוד הזיכרון עם הגיל. המאפיין העיקרי של התזונה הזאת הוא אכילת פירות, ירקות ודגנים מלאים, על קליפתם (בניגוד לדגנים מעובדים ביתר ומנוקים מכל סיב), וצריכה מתונה של דגים, עוף ויין אדום. אבל אכילה בררנית של מרכיב יחיד, כמו זרעי דלעת או אוכמניות, לא תעשה את ה"עבודה".
המשך...