מחקרים חדשים מגלים כי דווקא האינטליגנציה הרגשית היא האחראית להשמנה שלנו. האינטליגנציה הרגשית כוללת את ההיבטים הלא-קוגניטיביים של האינטליגנציה, כמו אופטימיות, שליטה בדחפים, אמפתיה ויכולת לנהל מתחים. אותה אינטליגנציה רגשית, שעוזרת לנו בחיי היומיום, יכולה באופן מפתיע לעזור לנו גם ביחסינו עם האוכל ולהביא להפחתה במשקל ולשמירה עליו לאורך זמן.
בחיי היומיום אנו משתמשים בכישורי האינטליגנציה הרגשית שלנו לצורך יחסים עם אנשים, אולם בספר זה מלמדת אותנו ד"ר אלברס כיצד לנצל את כישורי האנוש האלה לטובת יחסים חדשים עם האוכל.
על מחברת הספר
ד"ר סוזן אלברס היא פסיכולוגית קלינית אמריקאית המתמחה באכילה רגשית, בהפחתת משקל ובשיפור דימוי הגו
האינטליגנציה הרגשית של האכילה - הוצאת פוקוס
ראה גם : האינטליגנציה הרגשית של האכילה - ד"ר סוזן אלברס - נוריתה ביקורות
"האכילה מתחילה בראש, או נכון יותר - ברגש. לא סתם הומצא הביטוי "מזון נחמה," זה באמת מה שהוא עושה. אבל המחיר כבד מנשוא, תרתי משמע.
זאת נקודת המוצא של הפסיכולוגית האמריקאית ד"ר סוזן אלברס בספרה החדשני "האינטליגנציה הרגשית של האכילה", (מאנגלית: יהודית ברלב, בהוצאת פוקוס)שמטרתו המוצהרת היא לנתק את הקשר ההדוק שבין רגשות לאוכל ולעבור מאכילה רגשית לאכילה תבונית.
למה חדשני? כי הוא כמעט לא עוסק במזון עצמו, במה אוכלים וכמה - אלא בעיקר בגישה שלנו לאוכל, במסביב שהוא בעצם לב הבעיה.
ד"ר אלברס, המתמחה באכילה רגשית, בהפחתת משקל ובשיפור דימוי הגוף, טוענת בהקדמה לספר שתחילתה של פעולת האכילה בהחלטה, שיש לה צד רגשי כמו כל החלטה אחרת. האכילה הרגשית מתרחשת כשלאדם אין כלים להתמודד בצורה תבונית עם רגשותיו, ולכן הוא פונה לאכילה." ynet 3 השלבים: איך לעבור מאכילה רגשית לאכילה חכמה - בריאות