הבזקים

במטה אנליזה שבחנה את הקשר בין צריכת דגים וחומצות שומן אומגה 3 לבין תחלואה צרברווסקואלרית נמצא שצריכת דגים קשורה בסיכון מופחת לתחלואה

צריכת דגים, אך לא צריכה של אומגה-3, מפחיתה סיכון לשבץ

 

צריכת דגים

צריכת דגים, אך לא צריכה של אומגה-3, מפחיתה סיכון לשבץ

גורם מפרסם: פורטל המידע הרפואי דוקטורס אונלי
מחבר: "ר ורד פרכטר
תאריך: 07.11.2012

BMJ  |  06/11/2012 

צריכת דגים נחשבת לאחד ממרכיבי המפתח של תזונה בריאה, ולפי הנחיות קרדיווסוקולאריות שונות מומלץ לצרוך סוגי דגים שונים, עדיף דגים שומניים, לפחות פעמיים בשבוע. דגים, ובייחוד דגים שומניים החיים במים קרים, הם המקור התזונתי העיקרי לחומצות שומן אומגה 3 (חומצות שומן  polyunsaturated).

מחקרים שונים הדגימו קשר בין צריכה של חומצות שומן אלו לבין ירידה בהיארעות הפרעות קצב והפרעה בתפקוד האנדותל, ברמת הטריגליצרידים ובתהליך דלקת.  במטה-אנליזה זו נבחנה ההשפעה של צריכת דגים וחומצות שומן אומגה 3 על תחלואה צרברווסקולארית. החוקרים מסכמים כי צריכה מוגברת של דגים, אך לא של חומצות שומן אומגה 3,  קשורה בהורדת הסיכון לתחלואה צרברווסקולארית. השפעתה המיטיבה של צריכת דגים קשורה ככל הנראה במגוון חומרי מזון.

ערכה: ד"ר ורד פרכטר

מקור:

Chowdhury et al.; Association between fish consumption, long chain omega 3 fatty acids, and risk of cerebrovascular disease: systematic review and meta analysis, BMJ. 2012 Oct 30;345:e6698

לדיווח של ד"ר ורד פרכטר

צריכת דגים, אך לא צריכה של אומגה-3, מפחיתה סיכון לשבץ
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק