BMJ | 06/11/2012
צריכת דגים נחשבת לאחד ממרכיבי המפתח של תזונה בריאה, ולפי הנחיות קרדיווסוקולאריות שונות מומלץ לצרוך סוגי דגים שונים, עדיף דגים שומניים, לפחות פעמיים בשבוע. דגים, ובייחוד דגים שומניים החיים במים קרים, הם המקור התזונתי העיקרי לחומצות שומן אומגה 3 (חומצות שומן polyunsaturated).
מחקרים שונים הדגימו קשר בין צריכה של חומצות שומן אלו לבין ירידה בהיארעות הפרעות קצב והפרעה בתפקוד האנדותל, ברמת הטריגליצרידים ובתהליך דלקת. במטה-אנליזה זו נבחנה ההשפעה של צריכת דגים וחומצות שומן אומגה 3 על תחלואה צרברווסקולארית. החוקרים מסכמים כי צריכה מוגברת של דגים, אך לא של חומצות שומן אומגה 3, קשורה בהורדת הסיכון לתחלואה צרברווסקולארית. השפעתה המיטיבה של צריכת דגים קשורה ככל הנראה במגוון חומרי מזון.
ערכה: ד"ר ורד פרכטר
מקור:
Chowdhury et al.; Association between fish consumption, long chain omega 3 fatty acids, and risk of cerebrovascular disease: systematic review and meta analysis, BMJ. 2012 Oct 30;345:e6698
לדיווח של ד"ר ורד פרכטר
צריכת דגים, אך לא צריכה של אומגה-3, מפחיתה סיכון לשבץ