 |
צריכת דגים נחשבת לאחד ממרכיבי המפתח של תזונה בריאה, ולפי הנחיות קרדיווסוקולאריות שונות מומלץ לצרוך סוגי דגים שונים, עדיף דגים שומניים, לפחות פעמיים בשבוע. דגים, ובייחוד דגים שומניים החיים במים קרים, הם המקור התזונתי העיקרי לחומצות שומן אומגה 3 (חומצות שומן polyunsaturated).המאמר שוכתב מאנגלית ונערך על ידי ד"ר ורד פרכטר מהפורטל "דוקטורס אונלי".
המשך... |
> הבריאות שלך
|
 |
יפן נחשבת אחת מהמדינות הבריאות ביותר בעולם, עם תוחלת חיים גבוהה ומקרי סרטן ומחלות לב נמוכים מאלה בארצות המערב. סושי, המאכל עם תעמי הדגים העשירים, דל שומן, נחשב מאכל מדהים. למרות זאת, הרבה מהסושי משלב גם תוספים לא רצויים כמו מזהמים כימיים ממים מזוהמים, כגון יוד ו PCB, ופתוגנים כגון תולעים פרזיטיים וחיידקים קטלניים. השאלה המתבקשת היא האם סושי הוא מאכל בריאות או חומר רעלני?
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
אכילה של 10 גרם דגים ביום עשויה לחדד את החשיבה. כך מראה מחקר חדש מנורווגיה שבדק כישורים מנטאליים אצל 2030 נורווגים בגילאי ה 70 שדיווחו על כמות הדג שאכלו בממוצע ביום. אנשים שדיווחו על אכילת 10 גרם דגים לפחות כל יום, קבלו ציונים גבוהים יותר מאשר אילו שדילגו על אכילת דגים. מחקר נוסף שנערך בהולנד המשיך את הממצאים על מנת לוודא את הקשר בין חומצות אומגה-3 וחדות המחשבה.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|