בכנס הוצג מחקר נוסף שנערך באוניברסיטת מיזורי, לפיו בנות בגיל ההתבגרות חשו שבעות יותר אחרי ארוחת בוקר עשירה בחלבונים והן חוו תגובות הורמונליות משופרות הקשורות לרעב ולשובע
לפי המחקר הראשון, שנערך באוניברסיטת קונטיקט, יש לאכילת ביצים השפעה חיובית על המטבוליזם של כולסטרול מסוג HDL בקרב גברים ונשים עם התסמונת המטבולית. המשתתפים במחקר צרכו דיאטה מופחתת פחמימות. חלק מהמשתתפים אכלו עד שלוש ביצים שלמות ביום ואחרים אכלו את אותה הכמות של תחליף לביצים. אחרי 12 שבועות הראתה הקבוצה שצרכה ביצים שיפור בערכי ה-HDL, כאשר בדם נמצא מספר רב של חלקיקי HDL וכל חלקיק היה גדול יותר.
HDL הינו סוג הכולסטרול "הטוב" שמנקה את השומן הנמצא בדם ומחזיר אותו לכבד. כך יורדת הסבירות ששכבה שומנית תצטבר בכלי הדם, תהליך שגורם לטרשת עורקים. החוקרים הציגו גם נתונים לפיהם צריכת ביצים כחלק מדיאטת מופחתת פחמימות עשויה לשפר מרקרים מסוימים בדם המצביעים על דלקתיות אצל אנשים עם התסמונת המטבולית.
בכנס הוצג מחקר נוסף שנערך באוניברסיטת מיזורי, לפיו בנות בגיל ההתבגרות חשו שבעות יותר אחרי ארוחת בוקר עשירה בחלבונים והן חוו תגובות הורמונליות משופרות הקשורות לרעב ולשובע. ארוחת הבוקר שלהן כללה 35 גרם חלבונים בצורת ביצה או בשר בקר. במשך היום הבנות צרכו פחות חטיפים ובמיוחד פחות חטיפים עתירי שומן. ממצאים אלה מצביעים על ההשפעה החיובית שיש לחלבונים באיכות גבוהה על תחושת השובע. לדברי החוקרים תוצאות המחקר תומכות באופן מדעי בבחירה של ביצים לארוחת הבוקר כבחירה מספקת במיוחד.