שיטת המקל-והגזר המסורתית אינה מעודדת את המוטיבציה של העובדים, אלא מחניקה אותה - כך טוען הסופר והעיתונאי דניאל פינק ■ מתן חופש פעולה, אפשרות להתפתח בתחומי התמחותם והענקת משמעות ותכלית לעבודתם יכולים לסייע
את הספר, שעוסק בשאלה מרכזית אחת: מה מניע עובדים וכיצד ניתן לשמר את המוטיבציה לאורך זמן, כתב פינק במשך שנה, אחרי תחקיר של שנה נוספת. הוא קרא מאות מחקרים, דיבר עם אלה שערכו אותם וארז את המסקנות כך שכל מנהל יוכל לקרוא אותן בקלות וגם ליישמן. הספר הפך לרב מכר ותורגם כבר ל-32 שפות - מה שמוכיח עד כמה שאלת המוטיבציה היא קריטית בשוק העבודה של היום.
התזה שמוביל פינק בספר, שעולה השבוע על המדפים גם בעברית (הוצאת מטר), קובעת שתגמול בשיטת ה"מקל והגזר" - או כהגדרתו: "אם-אז" - שייכת לעולם הישן, זה של המאה ה-19 ועד לקראת סוף המאה ה-20. המאה ה-21, לעומת זאת, דורשת תיכנות חשיבתי מחודש, שכולל את ההבנה שאפשר ואף רצוי לקבור את המקל ולידו את הגזר, ולעבור לשיטות אחרות במטרה להניע עובדים. פינק קורא לזה מוטיבציה 3.0.
קישור למאמר בעיתון דה-מרקר
איך כדאי לתגמל עובדים בעידן הידע המודרני?