הרעיון בביצוע המחקר לגבי קינמון ואלצהיימר התעורר לאחר שהחוקרים מצאו שלקינמון השפעות חיוביות על מחלות שונות, ועל וירוסים שונים. כך למשל נמצא בעבר כי לקינמון השפעה חיובית על וירוס השפעת, ובאוניברסיטת תל אביב כבר רשמו פטנט ב-2004 על הקינמון כתוסף מזון המונע הדבקות בשפעת ובוירוסים עונתיים נוספים.
במעבדה גודלו עכברים וזבובים שהוחדרו בהם מוטציות גנטיות הגורמות להתפתחות אלצהיימר בגיל צעיר. במשך ארבעה חודשים, הוכנסה אבקת קינמון שהופקה ממקלות קינמון בתוך מי השתייה של בעלי החיים. כאשר בדקו את התנהגותן של החיות, הסתבר שהמחלה לא התפתחה אצלם כפי שנראה אצל בעלי חיים שלא צרכו את הקינמון.
בנוסף, בדקו החוקרים השפעה של קינמון על מולקולות עמילואידיות שיוצרו בתוך מבחנות. גם ניסוי זה העלה כי הקינמון מסוגל אפילו לפרק מולקולות עמילואידיות שכבר נוצרו, ולמרות שהדבר עוד לא נבדק על בעלי חיים או חולים אמיתיים, עובדה זו מעוררת תקווה לאפשרות לפתח טיפול מסייע כאשר המחלה כבר התחילה להתפתח.
קינמון - יתרונות
הגילוי שקינמון מסייע במניעת המחלה, ואולי אפילו בטיפול באלצהיימר מעודד במיוחד, בעיקר כי מדובר בחומר טבעי וזמין ולא בחומר סינטטי שפותח במעבדה. הקינמון הוא זול וזמין, ורבים יסכימו- גם טעים. מכיוון שמדובר בחומר טבעי, לא צפויות להתגלות תופעות לוואי משמעותיות
קישור למאמר בפורטל אלצהיימר