אגרון
מילות מפתח
א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת   
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  
 
אישים
א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת   
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  
אוכל צמחי אנחנו חיים בעידן מודרני בו תעשיית המזון מייצרת שפע של מזונות עשירים בעמילנים, צבעי מאכל, סוכרים, חומרים מלאכותיים ושומנים רווים. במקביל, ישנה ירידה משמעותית באכילת ירקות אורגניים וחומצות שומן הכרחיות (אומגה 3-6-9) וכך האיזון הנכון מבחינת החומציות והבסיסיות בגוף - 80% מזונות עם ph בסיסי ורק 20% עם ph חומצי - מופר לאורך השנים.     המשך...
  >  הבריאות שלך
משקאות ודיכאון צריכה קבועה של משקאות ממותקים, ובייחוד של משקאות דיאטטיים, מעלה את הסיכון לדיכאון בקרב בני 50 ומעלה. כך עולה ממחקר אמריקאי נרחב שממצאיו מתפרסמים השבוע. המחקר החל באמצע שנות התשעים והשתתפו בו 263,925 נבדקים בני 50 עד 74 שלא סבלו בעבר מדיכאון. בתום עשור של מעקב אחר הרגלי השתייה שלהם אובחנו 11,311 מתוכם כסובלים מדיכאון קליני.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
קינמון ואצהיימר הרעיון בביצוע המחקר לגבי קינמון ואלצהיימר התעורר לאחר שהחוקרים מצאו שלקינמון השפעות חיוביות על מחלות שונות, ועל וירוסים שונים. כך למשל נמצא בעבר כי לקינמון השפעה חיובית על וירוס השפעת, ובאוניברסיטת תל אביב כבר רשמו פטנט ב-2004 על הקינמון כתוסף מזון המונע הדבקות בשפעת ובוירוסים עונתיים נוספים. הגילוי שקינמון מסייע במניעת המחלה, ואולי אפילו בטיפול באלצהיימר מעודד במיוחד.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
פירות וירקות- צבעים לפיטוכימיקלים הנמצאים בפירות ובירקות יש כמה מנגנונים אפשריים: פועלים כאנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), גורמים לעלייה באנזימים המנטרלים רעילות, משפיעים על מטבוליזם של כולסטרול ואסטרוגן, משפיעים על המעיים, מסייעים בשמירה ותיקון של דנ"א פגוע, משפיעים על תהליכים דלקתיים המהווים סיכון למחלות לב וכלי דם ועוד. שתי הקבוצות עיקריות: קבוצת הפלבנואידים וקבוצת הקרטנואידים.     המשך...
  >  הבריאות שלך
מזון ואנרגיה כל מזון שהינו פחמימה "מתנהג" בגופנו באופן שונה ובעל ערך גליקמי ייחודי לו. האינדקס הגליקמי מתאר את ההבדל בין הפחמימות במזונות שונים ומדרג אותן לפי השפעתן על רמות הסוכר בדם. האינדקס איננו מתייחס לכמות הפחמימות במזון אלא לקצב ספיגתן בדם, ולמעשה לקצב העלייה ברמת הסוכר בדם. האינדקס נמדד על בסיס של 50 גרם פחמימות זמינות במזון.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
 
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק