ישראל, בין החלוצות במחקר, פיתחה את תחום הנוטריגנומיקה. התחום עוסק בהבנת הקשר בין חומרי מזון לביטוי גנים, וכיצד ניתן להתאים תפריט תזונתי אישי לכל אדם בהתאם לפרופיל הגנטי שלו. החוקרים בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית באוניברסיטה העברית בירושלים, מחפשים בשלב זה את הקשר בין מזונות שונים לביטוי הגנים. בשלב מאוחר יותר, המטרה היא להתאים תזונה לאנשים באופן ספציפי בהתאם לגנטיקה.
בעתיד הלא רחוק ניתן יהיה לבצע בדיקת דם פשוטה, ולאחר אנליזה גנטית אפשר יהיה להגיד לאדם מה עליו לאכול ומה לא לאכול, כדי להימנע ממחלות להן הוא נוטה. בקרב חולים במחלות מסוימות עושים כבר כיום בדיקות דומות, לגילוי חוסרים או עודפים בחלבונים. קישור למאמר בעיתון "הארץ"