מקור: Reuters , גורם מפרסם: MSNBC
איסוף ועיבוד: רחל קליין , עורכת תוכן , פרויקט הגורם האנושי, ישראל מבוגרים הגרים עם ילדים צורכים בממוצע 5 גרם שומן ו 1.7 גרם שומן רווי - מקביל לפיצה פפרוני אישית בשבוע יותר מאשר אילו שגרים ללא ילדים בבית. כך פורסם על ידי ד"ר הלנה לארוש מאוניברסיטת איוווה ועמיתיה החוקרים. בנוסף, מבוגרים שגרים בחברת בני נעורים צעירים מ גיל 17, אוכלים יותר מלח, גבינה, בשר אדום, גלידה, עוגות ועוגיות, פיצה ובשר מעובד כגון בייקון, נקניקים ופסטראמה.
ד"ר לארוש ועמיתיה ניתחו נתונים שנאספו בסקר השלישי לתזונה ובריאות (Third National Health and Nutrition Examination Survey ) שדגם 6,660 גברים ונשים בגילאים 17 עד 65. הסקר התקופתי נערך על ידי ה CDC (המרכז למחלות מדבקות) מכון רפואי ממשלתי אמריקאי העורך סקרים תקופתיים בכל אשר קשור בבריאות הציבור ונתוני תמותה ומחלות.
מסתבר שימים עמוסים ומגבלות זמן מאלצות הורים לבחור במזון נגיש אך שמן. לפי תוצאות המחקר שנערך על ידי לארוש, ופורסם ב Journal of the American Board of Family Medicine, (כתב עת של האיגוד האמריקאי של רופאי המשפחה), מבוגרים שחיים עם ילדים בבית גם מחזיקים את המזון המשמין בבית כי הם חושבים שהילדים אוהבים אותו.
"יש צורך לאמץ את הגישה שתזונה נכונה טובה למשפחה כולה," אמרה ד"ר לארוש. בתי אב עם ילדים לא צורכים בהכרח יותר קלוריות, הוסיפה לארוש, אך בהחלט צורכים יותר שומן. זאת אומרת שפרסומי מזון שמתמקדים בילדים משפעים לא רק על הדיאטה שלהם, אלא גם על הדיאטה היומית של הוריהם.
למאמר המלא - ראו MSNBC