הבזקים
זה ספר מצמרר שמראה איך עולם אלים ובוטה שבו יש תהליך של התגברות השימוש ב"בושם פאשיסטי" (במונחים של ימינו) יכול לחדור למעמקי הלא מודע ולהתבטא בחלומות, עוד לפני התעוררות התודעה.
חלומות גרמניה הנאצית

חנק החלימה והנפש

גורם מפרסם: פורטל פסיכולוגיה עברית
מחבר: רות נצר
תאריך: 29.12.2022

חנק החלימה והנפש

רות נצר 

חלומות שנחלמו לפני מלחמת העולם השנייה בגרמניה הנאצית. החלומות לקוחים מתוך הספר "הרייך השלישי של החלומות" שנכתב על ידי העיתונאית הגרמנייה שרלוטה בראדט שהצליחה להגר מגרמניה ב- 1939 (Charlotte Beradt). בספר הזה, שראה אור אחרי מלחמת העולם השנייה, המחברת פרסמה סדרת חלומות של אנשים שהיא אספה במחתרת בשנות השלטון הנאצי. החלומות משקפים את הפניקה מפני עליית הטרור הפסיכו-פוליטי ופלישתו לנפש הגרמנים (לא יהודים), עוד לפני שיכלו להגדיר לעצמם מה קורה בשפה מילולית תודעתית. זה ספר מצמרר שמראה איך עולם אלים ובוטה שבו יש תהליך של התגברות השימוש ב"בושם פאשיסטי" (במונחים של ימינו) יכול לחדור למעמקי הלא מודע ולהתבטא בחלומות, עוד לפני התעוררות התודעה. חלום מעורר אימה של רופא בן 45 מדגים את העניין. הרופא חלם שהשעה היא שעת ערב. יום העבודה נגמר והוא נשכב על הספה כדי להירגע ולקרוא ספר. פתאום ללא התראה מוקדמת נעלמו קירות החדר. הרופא ההמום הביט סביבו וגילה לתדהמתו כי לאף דירה לא היו קירות. ביום המחרת חלם הרופא חלום נוסף, ותוכנו היה שהוא מואשם בכך שהוא נוהג לרשום את חלומותיו. אשה חלמה: "חלמתי שדיברתי בשינה וכדי להיות בטוחה דיברתי ברוסית (שאני לא מבינה, וכן מעולם לא דיברתי בשינה) כך שלא אוכל להבין את עצמי וכך אף אחד אחר לא יוכל להבין אותי במידה ואומר דבר לגבי הממשלה, זה כמובן אסור וחייב להיות מדווח".

לפי בראדט החלומות שנאספו אינם נובעים מקונפליקטים של הלא-מודע האישי הקשור לאישיות ולעברה. הם נובעים מקונפליקטים עם המציאות הציבורית בגרמניה. החלומות הם כמעט חלומות מודעים, הרקע שלהם ברור לחלוטין, כך שהתוכן הגלוי והסמוי מובילים לאותה פרשנות. החולמים עצמם מצאו את הקשר של החלומות למציאות הקונקרטית, כך שחלומות אלה לא זקוקים לפרשנות של אדם נוסף, מאחר ומשמעותם שקופה והיא מתארת את אונס הנפש שנאסר עליה לחשוב ולהרגיש לא רק בערות אלא גם בחלימה. היא מוסיפה שמומחים לאנליזת חלומות כמו הפסיכואנליטיקן ברונו בטלהיים, שכתב מבוא לספרה, הופתעו לגלות עד כמה התיאוריות שלהם לא תקפות כאשר החולם נמצא במצבים קיצוניים כמו שהתקיימו בזמן הרייך השלישי.

|למאמר המלא של רות נצר

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק