תפקידה המרכזי של התזונה בתסמיני הפרעות קשב וריכוז בילדים
מחקר חדש מצא – יותר פירות וירקות, פחות הפרעות קשב
מערכת medpage19.06.2022, 10:11
הנה סיבה טובה לילדים עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD) לאכול יותר פירות וירקות – זה עשוי לעזור להפחית בעיות חוסר קשב. כך עולה ממחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת Nutritional Neuroscience.
כחלק ממחקר גדול יותר, החוקרים ביקשו מהורים ל-134 ילדים עם תסמיני הפרעות קשב וריכוז למלא שאלון מפורט על המזונות שהילדים אכלו, כולל גדלי מנות, במשך תקופה של 90 יום. שאלון נוסף ביקש מההורים לדרג תסמינים של חוסר תשומת לב – סימן היכר של ADHD – אצל ילדיהם, כמו קושי להישאר ממוקדים, קושי לעקוב אחר הוראות, קושי לזכור דברים וקושי לווסת רגשות.
התוצאות הראו שילדים שצרכו יותר פירות וירקות הראו תסמינים פחות חמורים של פגיעה בריכוז, אמרה איירין האטסו, מחברת שותפה למחקר ופרופסור חברה לתזונה אנושית באוניברסיטת אוהיו סטייט. "הקפדה על תזונה בריאה, שכוללת פירות וירקות, עשויה להוות דרך אחת להפחית חלק מהתסמינים של ADHD".
למאמר המלא באתר MEDPAGE
https://bit.ly/3QAPBt1