מאת: נגוהה שפרלינג, כתבת doctors,
לחלב עיזים יש יתרונות רבים בהשוואה לחלב בקר. הוא מתאים למי שאלרגי ללקטוז, קל יותר לעיכול ופחות גורם לכאבי בטן, נפיחות וגזים
"חלב עיזים נחשב למאכל בריא התורם גם להארכת תוחלת החיים", אומרת ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בקופת חולים כללית, מחוז מרכז. "חלב וגבינות עיזים הם מיסודות הדיאטה הים תיכונית, הידועה כיום ממחקרים כתורמת לבריאות ואריכות חיים. כך למשל בכרתים, שם צורכים חלב פרה לצד חלב עיזים וכבשים, אחוז מחלות הלב נמוך ביותר. בצרפת נהוג לצרוך גבינות עיזים ובאיטליה גבינות צאן".
לחלב העיזים סגולות ויתרונות רבים. אמנם, הוא יותר עתיר שומן ויש בו פחות חומצה פולית וויטמין D; אבל הוא עשיר יותר במרכיבים תזונתיים אחרים.
לפי ד"ר אבל, חלב העיזים עשיר יותר בסידן מחלב פרה ומהווה מקור לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, כזה המתאים לגוף האדם ותורם לבניית שרירים, אנזימים, חלבוני דם וכדומה. חלב העיזים קל יותר לעיכול ופחות גורם לכאבי בטן, נפיחות וגזים.
קישור לפורטל דוקטורס