הבזקים
בראש המחקר עמדה סטפני בראון, חוקרת בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מישיגן וחברה במכון האמריקני למחקרים סוציאליים. לצורך המחקר, בחנו בראון ועמיתיהּ מידע שנאסף במשך שבע שנים במסגרת מחקר גדול יותר, שמכונה "מחקר אוניברסיטת מישיגן לבריאות ולפְּרִישה" (U-M Health and Retirement Study), בו השתתפו אלפי גברים ונשים אמריקנים שגילם מעל 70. המחקר של בראון התמקד ב -1,688 זוגות, כולם מתגוררים בביתם.
להעניק טיפול

לתת את הנשמה והלב ולהרוויח שנה בחיים

גורם מפרסם: אתר מעריב NRG
תאריך: 09.12.2008

מקור וקרדיט : אתר מעריב NRG

יעל גלר 

 המחקר הבא עשוי להאיר באור חדש את הפולנייה החולה-חולה-חולה-אלמנה: ממחקר אמריקני חדש עולה שטיפול בבן זוג חולה מאריך את תוחלת החיים של המטפל.

את המחקר ערכו חוקרים מאוניברסיטת מישיגן, ותוצאותיו עתידות להתפרסם בגיליון הקרוב של כתב העת Psychological Science. החוקרים טוענים כי המחקר ותוצאותיו עולים בקנה אחד עם מחקרים קודמים, שלפיהם נתינה והענקה טובות תורמת לפחות מבחינה בריאותית.

בראש המחקר עמדה סטפני בראון, חוקרת בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מישיגן וחברה במכון האמריקני למחקרים סוציאליים. לצורך המחקר, בחנו בראון ועמיתיהּ מידע שנאסף במשך שבע שנים במסגרת מחקר גדול יותר, שמכונה "מחקר אוניברסיטת מישיגן לבריאות ולפְּרִישה" (U-M Health and Retirement Study), בו השתתפו אלפי גברים ונשים אמריקנים שגילם מעל 70. המחקר של בראון התמקד ב -1,688 זוגות, כולם מתגוררים בביתם.

אלטרואיזם אבולוציוני

בתחילת המחקר בשנת 1993, כל המשתתפים דיווחו על כמות השעות שבהן סייעו לבן או לבת זוגם להתמודד עם המחלה ועם פעולות היומיום. בהגדרת הסיוע הזו נכללו עזרה באכילה ובהתלבשות, הכנת ארוחות, טיפול בעניינים כספיים וסיוע בנטילת תרופות

רובם המכריע של הנחקרים (81 אחוז) אמרו שהם בכלל לא נזקקו לעזרה מבן זוגם. 9 אחוזים נוספים דיווחו שהם נזקקים לפחות מ-14 שעות עזרה שבועיות, ועשרת האחוזים הנותרים סיפרו שהם נזקקים ליותר מכך.

במהלך המחקר הלכו לעולמם 909 מהנחקרים, בערך 27 אחוז מאוכלוסיית המחקר. לאחר ניתוח נתונים שבמסגרתו נוטרלו מִשתנים הנוגעים לגיל, לגזע, למין להשכלה ולמצב תעסוקתי, נמצא שאותם נחקרים שסיפקו לבני זוגם 14 שעות סיוע או יותר, נהנו מסיכויי תמותה מופחתים בהשוואה לאלה שלא נדרשו לטפל בבני זוגם, או לאלה שטיפלו בבני זוגם שעות ספורות.

"תוצאות המחקר מציעות שבתנאים מסוימים, נותני טיפול באמת יוצאים מורווחים מהטיפול שהם מעניקים," אמרה החוקרת הראשית,   .סטפני בראון. לדבריה, תוצאות המחקר מתווספות לתוצאות מחקרים קודמים ומאשרות שלסעד ולנתינה יש השפעה חיובית על הבריאות. בראון אף הזכירה מחקרים שהיא עצמה ערכה, שלפיהם לתמיכה בחברים, בקרובים ובשכנים יש השפעה חיובית על הבריאות, והם אף מורידים סיכון לתמותה ומסייעים נפשית להתמודד עם מותו של בן או בת זוג.

"בנוסף, התוצאות מצביעות על כך שיש לעשות הבחנה והפרדה ברורות בין הדחק הנפשי המשוער שכרוך בטיפול באדם אהוב, לבין הקושי שבעדות לסבלו של אותו אדם". לדבריה, החוקרים עדיין אינם יודעים כיצד הענקת טיפול משפיעה על הבריאות, אבל ייתכן שהעזרה לזולת - ובמיוחד לאדם קרוב ואהוב - מקלה מהדחק הנפשי המזיק שכרוך בעדות לסבלו.

בראון מפקפקת בהנחה שבני האדם אנוכיים, ושהם בהכרח פועלים לפי אינטרסים וצרכים אישיים, ומציעה את האפשרות לפיה יש יתרון אבולוציוני דווקא למוטיבציות אלטרואיסטיות, בעיקר כאשר הפרטים תלויים זה בזה.

קישור

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק