ישנם תיעודים היסטוריים המראים כי כבר בימי קדם יחסו לרימון תכונות של פרי בעל סגולות רפואיות ותכונות בריאותיות. מקור וקרדיט : מקור וקרדיט : חדשות רום
מאת: יעל דרור, קופ"ח כללית
מקור וקרדיט : חדשות רום
הרימון מוכר עוד בימי קדם ואיוריו מקשטים כלים ומבני ציבור רבים. הוא שימש השראה למשוררים וסופרים רבים והשתלב ביצירות רבות. הרימון מוזכר כמובן גם בתנ``ך והוא אחד משבעת המינים שבהם התברכה הארץ. הרימון גדל זה אלפי שנים כמעט בכל רחבי בארץ ישראל, אבל הוא נפוץ בעיקר באזורי החוף והגליל התחתון. עונת ההבשלה של הרימון היא בחודשים אוגוסט- אוקטובר. בישראל מגדלים כיום שני זנים: הלופאני האדום והוותיק והוולדפול, אשר יובא לארץ מארצות נכר. השוני בין הזנים בא לידי ביטוי גם בצבע הגרגירים ובטעמם.
מבחינה תזונתית - הרימון שייך למשפחת הפירות. 100 גרם של גרגירי רימון (ללא הקליפה והפסולת) מכילים 283 קלוריות, 17 גרם פחמימות, כמעט 1 גרם חלבון, ופחות מחצי אחוז שומן. הרימון גם מכיל אשלגן ומעט ויטמין C. מכאן שהרימון נחשב למקור טוב של פחמימות. כף של גרגירי רימון תכיל בפועל 20 עד 30 קלוריות בלבד ולכן ניתן להתייחס לשתיים עד שלוש כפות גרגירי רימונים כמנת פרי במסגרת תפריט היומי. הרפואה המשלימה משתמשת ברימון לטיפול בבעיות בריאותיות ובעיקר לסילוק תולעים מהגוף (יצירת משקה מרוכז מן הקליפה הכתושה). מיץ מקליפות רימונים נחשב מצוין להחלקת קמטים. מיץ גרגירי הרימונים גם מסייעים בהורדת גודש בכבד. להקלה על דלקת פרקים, משתמשים בשמן גרעיני הרימון. לרימון מייחסים גם יכולת למנוע אוסטאופורוזיס ואף טיפול במחלות הנוצרות מעודף חומציות.
אחד הגורמים העיקריים לתמותה בעולם המערבי הוא טרשת עורקים, שגורמת התקפי לב ושבץ מוחין וקשורה להצטברות כולסטרול בדפנות כלי הדם וחסימתם. הקשר בין מיץ הרימונים לבין מטבוליזם הכולסטרול בגוף האדם, נחקר רבות במעבדה לחקר ליפידים בטכניון בחיפה.
הממצאים המחקריים שנאספו לאחרונה (מחקרי מעבדה בעכברים ומחקרים בבני אדם), מצאו כי מיץ הרימונים משפיע לטובה על בריאותנו ומגן מפני התפתחות מחלות לב וכלי דם. אחד המחקרים הראה כי שתיית כוס מיץ רימונים אחת ביום הורידה את רמות הכולסטרול בדם ואף את ערכי לחץ הדם בצורה מובהקת. בנוסף לכך, יש מחקרים המראים כי לגרגירי הרימון ולמיץ הרימון בפרט יש השפעה מגינה מפני התפתחות סרטן (בעיקר סרטן השד) והגנה מפני פגיעה של רדיקלים חופשיים.
לכתבה המלאה ולכתבות נוספות בנושא