|
הספר "לשקול מחדש" נכתב על ידי פסיכולוגית התנהגותית ומטרתו היא "לסייע לקוראים 'לשקול מחדש' את בעיית ההשמנה שלהם כדי שיוכלו לקדם את תהליך שיקום הרגלי האכילה" (עמ' 207), כשד"ר העצני מציעה להגדיר יעדים של טיפול בהשמנה במונחים התנהגותיים, רגשיים וקוגניטיביים ולא רק במספרים על המשקל. הספר כולל דוגמאות מהשטח ובתתי-פרקים שהיא קוראת להם "הלכה למעשה".
המשך... |
> ספרים חדשים
|
|
הנה כמה עצות שיסייעו לכם לעבור את החורף בשלום: להפחית את מספר אירועי ההצטננות, להימנע מצבירת משקל עודף ולשמור על אנרגיה, חיוניות ומצב רוח בימים קרים וגשומים במיוחד. בין ההמלצות: שילוב של קינמון בתבשילים כמו דייסות, תה, או מרק פירות חם יכול לסייע באיזון תחושת הרעב והשובע. כדאי לאכול כל שעתיים וחצי עד שלוש שעות ארוחות קטנות המכילות פחמימות מורכבות. לא לפחד מלחם מחיטה מלאה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מחקר חדש שפורסם בכתב העת Osteoporosis International גילה כי שתיה של שתי כוסות מיץ עגבניות במהלך היום, יכולה לחזק את העצמות ולמנוע התפתחות של אוסטיאופורוזיס. העגבניות מכילות ריכוזים גבוהים של נוגד החמצון ליקופן, שנקשר במחקרים עם הפחתת הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, עיוורון, סוגי סרטן בדגש על סרטן העור ומחלות רבות נוספות. כשהעגבניות מרוסקות הליקופן זמין יותר בגוף.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
הבננה היא מהמקורות הטובים ביותר לצריכת אשלגן, מינרל חיוני בשמירה על לחץ דם תקין, בריאות הלב וחוזק העצמות. בננה אחת מכילה כ-450 מ"ג אשלגן, פי ארבע ממקורות זמינים אחרים כמו דגני בוקר, לחם ועוד. אכילה של שתי בננות ביום תתרום למניעת יתר לחץ דם, הגנה מפני טרשת עורקים ובניית העצמות. מנהל המזון והתרופות האמריקאי, אישר באופן רשמי למגדלי הבננות לייחס להן יתרונות גם בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
ממצאים חדשים מצביעים על כך שדגנים היו חלק מהתזונה באזורים קדומים באיטליה, ברוסיה וברפובליקה הצ'כית. התמונה שמצטיירת לרובנו בראש כשאנו חושבים על אנשי תקופת האבן היא שהם נוגסים וקורעים חתיכות בשר ליד המדורה, אך מחקר חדש מגלה כי התזונה שלהם הייתה בסופו של דבר הרבה יותר מאוזנת.צוות החוקרים - מהמוסד האיטלקי לפרה-היסטוריה שבפירנצה, גילו אבני טחינה, בדומה לעלי ומכתש, עם שיירים של דגנים.
המשך... |
> אנשים בעת העתיקה
|
|
אנחנו רגילים להתייחס לאוכל שלנו כאל מקור אנרגיה, כאל דלק. אבל אנחנו מגלים יותר ויותר כמה רבים תהליכי הגומלין שמתרחשים בינו לבין המוח שלנו. זה כמעט כמו ליטול סמים או תרופות פעילות. למעשה, ההבחנה הפרמקולוגית בין סמים ואוכל הולכת ומיטשטשת ככל שאנחנו מגלים איזו השפעה עצומה יכולה להיות לאוכל על הצורה שבה אנחנו חושבים, מרגישים ופועלים". סקירה על פרופ' גארי וונק.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
על מעלותיו של הדבש ידעו עמים רבים, הוא היה מרכיב חשוב כבר ברפואת מצרים העתיקה וזאת למרות שהוא מכיל סוכר הנחשב למזיק לא קטן. לדבש ניזקפו כבר הרבה מעלות כמו הקלה על שיעול ילדים בלילה, ריפוי פצעים, פעילות אנטי-אוקסידנטית או כחומר אנטיבקטריאלי ואנטי פטריתי, ועוד על פעילות אנטי חיידקית. ניסוי גדול נעשה באנגליה לבחינת דבש ניו-זילנדי הידוע באיכותו, בהקלה על סרטן הפה והגרון.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|