אגרון
|
|
אנחנו חיים בעידן מודרני בו תעשיית המזון מייצרת שפע של מזונות עשירים בעמילנים, צבעי מאכל, סוכרים, חומרים מלאכותיים ושומנים רווים. במקביל, ישנה ירידה משמעותית באכילת ירקות אורגניים וחומצות שומן הכרחיות (אומגה 3-6-9) וכך האיזון הנכון מבחינת החומציות והבסיסיות בגוף - 80% מזונות עם ph בסיסי ורק 20% עם ph חומצי - מופר לאורך השנים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
המדריך השימושי לתרופות ביתיות טבעיות' מאת הילל לרנר בוחן ומציג בצורה מקצועית ומקיפה את יחסי הגומלין שבין מזון ובין בריאות. החל מאבוקדו ועד תרד - הספר מביא בסדר מילוני את מרכיבי המזון - סקירה הכוללת את התרומה לתזונה מבריאה, את חשיבות יחסי בסיס/חומצה במזון, וכמובן המלצות להגברת או הקטנת צריכת מזונות מסוגים שונים בהתאם להופעת מחלות או פגמים.
המשך... |
> ספרים חדשים
|
|
אגוזים מיטיבים עם הבריאות באופנים רבים. כעת מחקר חדש מצא גם קשר בין צריכת אגוזים לבין סיכון מופחת להתפתחות של סוכרת סוג 2 בנשים.
ניתוח הנתונים העלה כי בהשוואה לנשים שכמעט לא צורכות אגוזים, בנשים שצרכו מנת אגוזים (28 גרם) בשבוע הסיכון להתפתחות של סוכרת סוג 2 היה נמוך ב-19%. צריכת שתי מנות אגוזים או יותר בשבוע נקשרה להפחתת הסיכון לסוכרת ב-33%.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
ערב לחיך, בריא ללב: מחקר חדש שפירסם ה"ניו יורק טיימס" מגלה כי דיאטה ים־תיכונית עשויה למנוע כ־30 אחוזים מהתקפי הלב והשבץ וממקרי המוות הנובעים ממחלות לב אצל אנשים בסיכון גבוה. הדיאטה הים־תיכונית עשירה בשמן זית, באגוזים, בקטניות, בדגים ובפירות וירקות. מלבד הטעמים העשירים בדיאטה, זוכים המקפידים עליה לצ'ופר - מותר להם להמשיך לשתות יין עם הארוחה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
החוקרים אומרים כי אנשים הניזונים ממזון עתיר סיבים, דוגמת ירקות ומוזלי, צורכים יותר קלוריות משהם חושבים, משום שהערך הקלורי המופיע על גבי האריזה לא מתייחס לערכם של הסיבים. אי דיוקים נגרמים גם משום ששיטת חישוב הקלוריות הסטנדרטית לא מביאה בחשבון את אופן הכנת המזון, והאם הוא מבושל או טרי. בכל הקשור לתכולת הקלוריות במזון, הרבה מידע שגוי מגיע לציבור הצרכנים",
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
צריכה קבועה של משקאות ממותקים, ובייחוד של משקאות דיאטטיים, מעלה את הסיכון לדיכאון בקרב בני 50 ומעלה. כך עולה ממחקר אמריקאי נרחב שממצאיו מתפרסמים השבוע. המחקר החל באמצע שנות התשעים והשתתפו בו 263,925 נבדקים בני 50 עד 74 שלא סבלו בעבר מדיכאון. בתום עשור של מעקב אחר הרגלי השתייה שלהם אובחנו 11,311 מתוכם כסובלים מדיכאון קליני.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
הוספת זרעי פשתן לתפריט של חולים עם מחלת עורקים היקפית מביאה לירידה גדולה בלחץ הדם, כך לפי מחקר חדש שהוצג לאחרונה בכנס השנתי מטעם אגודת הלב האמריקאית. במחקר השתתפו 110 חולים שחולקו באקראי לשתי קבוצות, אחת מהן קיבלה תוספת של 30 גרם זרעי פשתן ליום, והשנייה טופלה בפלסבו. המאפיינים הבסיסיים היו דומים בשתי הקבוצות, כאשר כ-75% מהחולים סבלו מיתר לחץ דם.
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
|
|
|
|
במבט לאחור |
|
|
|