|
ניתוח הממצאים מצביע בבירור שדיאטה ים־תיכונית ו"דיאטת אטקינס" אפקטיביות יותר מדיאטה דלת־שומן וכנראה גם בריאות יותר. כך עולה ממחקר ישראלי רחב־היקף שפורסם באחרונה בירחון New England Journal of Medicine. לדברי החוקרת שי, "הוכח שיש יתרונות בריאותיים דווקא לדיאטה הים־תיכונית ולדיאטה דלת־הפחמימות על־פני דיאטה דלת־השומן, המקובלת כיום בעולם המדעי."
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
כל מזון שהינו פחמימה "מתנהג" בגופנו באופן שונה ובעל ערך גליקמי ייחודי לו. האינדקס הגליקמי מתאר את ההבדל בין הפחמימות במזונות שונים ומדרג אותן לפי השפעתן על רמות הסוכר בדם. האינדקס איננו מתייחס לכמות הפחמימות במזון אלא לקצב ספיגתן בדם, ולמעשה לקצב העלייה ברמת הסוכר בדם. האינדקס נמדד על בסיס של 50 גרם פחמימות זמינות במזון.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
האם הורים המקפידים על תזונת ילדיהם הולכים רחוק מדי? לורה בנט, ארכיטקטית ומעצבת אופנה ניו-יורקית, אם לשישה ילדים, חושבת שבהחלט כן. בלוג שכתבה באחרונה באתר "Daily Beast", שכותרתו "המלחמה שלי ב-"Food Nazi Moms", עורר פולמוס סוער ברשת. יותר ויותר הורים, גם בישראל, מונעים מילדיהם ממתקים, צ'יפס, משקאות ממותקים וכדומה; לא מכניסים אותם הביתה כלל.
המשך... |
> ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
|
|
מחקר רחב היקף שנערך ביפן מצא כי אלה שאכלו מהר השמינו פי 3 מאלה שאכלו באיטיות. מומחים: צורת האכילה של התרבות המערבית גרמה לאכילה לא תקינה. הדיאטניות צדקו, ועכשיו זה מדעי: אכילה מהירה גורמת להשמנה. מחקר רחב היקף שנערך ביפן מצא כי אלה שאכלו מהר היו בסיכון פי שלוש להשמנת יתר, בהשוואה לאלה שאכלו לאט. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת BMJ.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
לאכול או לא לאכול: לפני יותר מ-40 שנה באה ד"ר גיזלה פינגר מגרמניה כדי לטפל בחולים יהודים, כי כך ציווה ישו וכדי לכפר על מה שעשו בני עמה. שיטת הריפוי שלה, שלא רק בגללה נרדפה בישראל, מבוססת על אכילה מעטה, שתייה מרובה והימנעות מוחלטת מסוכר. הסיבה העיקרית להתנגדות שעוררה שיטת הריפוי של ד"ר פינגר היתה ככל הנראה הצום הממושך, העומד במרכז התהליך השיקומי שהיא מציעה, צום שכרוך בתופעות לוואי קשות ובמשברים. הצום דורש חוסן נפשי ונחישות מצד המטופל.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
אוכל מוצג כמאפיין תרבותי (וגם חברתי) שנוסף לו נופך אמנותי חשוב. האם שעות הפנאי המתרבות והמוקדשות לתחביבים העלו את עיצוב האוכל למדרגתו, או שמא הרצון להדמות לאניני הטעם הסועדים במסעדות גורמה מוקפדות? ברור כי אל עיצוב הבית, עיצוב המלתחה האישית, עיצוב המראה הגופני, הצטרף האוכל וקנה לו מעמד של כבוד. הדברים הבאים ידגימו במעט, ובנקודות כמעט אקראיות, את דרך ההתייחסות של האדם למזון שהוא צורך מדי יום.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
איך מראיינים קולגה, עיתונאית בת 34 ששוקלת 32 קילו, אנורקטית-בולימית שלא מסוגלת להפסיק להקיא, שרק הרעב מאפשר לה להרגיש שהיא שולטת בחייה, שיודעת שהסוף קרוב אבל לא יודעת איך להישאר בחיים. רותי זוארץ כתבה את "אכולות" שיוצא לאור בימים אלה. רותי זוארץ, עיתונאית בגלובס, בת 34, מתראיינת במוסף מעריב על הרומן הראשון שלה, "אכולות", שיצא לאחרונה בהוצאת כנרת זמורה-ביתן.
המשך... |
> ספרים חדשים
|
|