>  אנשים , מזון ותזונה
שוקולד הקץ לייסורי המצפון: מעכשיו אפשר להנות משוקולד מבלי להתייסר על החסרונות הבריאותיים שלו. מחקר שנערך באוניברסיטת מערב אוסטרליה מצא כי אכילת שוקולד לפחות פעם בשבוע, עשויה להפחית את הסיכויים של נשים לחלות במחלות לב ובבעיות הקשורות ללב בשלב מאוחר יותר בחיים.המחקר בדק 1216 נשים, במטרה לאבחן קשר בין אכילת שוקולד באופן קבוע לבין מחלות לב וטרשת עורקים.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
ירוקות כתומים מחקר חדש שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine, מצא כי אנשים עם הרמות הגבוהות ביותר של נוגד החמצון אלפא-קרוטן בדמם, היו בסיכון נמוך ב-39% למוות מכל סיבה שהיא כולל מחלות לב וסרטן. זאת, לעומת אלה שהיו עם הרמות הנמוכות ביותר של נוגד חמצון זה. במחקר הנוכחי בחנו החוקרים את הקשר שבין רמות בדם של אלפא-קרוטן לבין הסיכון למוות בקרב כ-15 אלף מבוגרים שסיפקו דגימות דם.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
לשקול מחדש
תאריך: 26.11.2010
לשקול מחדש הספר "לשקול מחדש" נכתב על ידי פסיכולוגית התנהגותית ומטרתו היא "לסייע לקוראים 'לשקול מחדש' את בעיית ההשמנה שלהם כדי שיוכלו לקדם את תהליך שיקום הרגלי האכילה" (עמ' 207), כשד"ר העצני מציעה להגדיר יעדים של טיפול בהשמנה במונחים התנהגותיים, רגשיים וקוגניטיביים ולא רק במספרים על המשקל. הספר כולל דוגמאות מהשטח ובתתי-פרקים שהיא קוראת להם "הלכה למעשה".     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
תזונת חורף הנה כמה עצות שיסייעו לכם לעבור את החורף בשלום: להפחית את מספר אירועי ההצטננות, להימנע מצבירת משקל עודף ולשמור על אנרגיה, חיוניות ומצב רוח בימים קרים וגשומים במיוחד. בין ההמלצות: שילוב של קינמון בתבשילים כמו דייסות, תה, או מרק פירות חם יכול לסייע באיזון תחושת הרעב והשובע. כדאי לאכול כל שעתיים וחצי עד שלוש שעות ארוחות קטנות המכילות פחמימות מורכבות. לא לפחד מלחם מחיטה מלאה.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
עגבניות מחקר חדש שפורסם בכתב העת Osteoporosis International גילה כי שתיה של שתי כוסות מיץ עגבניות במהלך היום, יכולה לחזק את העצמות ולמנוע התפתחות של אוסטיאופורוזיס. העגבניות מכילות ריכוזים גבוהים של נוגד החמצון ליקופן, שנקשר במחקרים עם הפחתת הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, עיוורון, סוגי סרטן בדגש על סרטן העור ומחלות רבות נוספות. כשהעגבניות מרוסקות הליקופן זמין יותר בגוף.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
בננות הבננה היא מהמקורות הטובים ביותר לצריכת אשלגן, מינרל חיוני בשמירה על לחץ דם תקין, בריאות הלב וחוזק העצמות. בננה אחת מכילה כ-450 מ"ג אשלגן, פי ארבע ממקורות זמינים אחרים כמו דגני בוקר, לחם ועוד. אכילה של שתי בננות ביום תתרום למניעת יתר לחץ דם, הגנה מפני טרשת עורקים ובניית העצמות. מנהל המזון והתרופות האמריקאי, אישר באופן רשמי למגדלי הבננות לייחס להן יתרונות גם בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
האדם הקדמון אכל פיתות ממצאים חדשים מצביעים על כך שדגנים היו חלק מהתזונה באזורים קדומים באיטליה, ברוסיה וברפובליקה הצ'כית. התמונה שמצטיירת לרובנו בראש כשאנו חושבים על אנשי תקופת האבן היא שהם נוגסים וקורעים חתיכות בשר ליד המדורה, אך מחקר חדש מגלה כי התזונה שלהם הייתה בסופו של דבר הרבה יותר מאוזנת.צוות החוקרים - מהמוסד האיטלקי לפרה-היסטוריה שבפירנצה, גילו אבני טחינה, בדומה לעלי ומכתש, עם שיירים של דגנים.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק