>  אנשים , מזון ותזונה
המוח הרעב
תאריך: 29.10.2010
חקר המוח אנחנו רגילים להתייחס לאוכל שלנו כאל מקור אנרגיה, כאל דלק. אבל אנחנו מגלים יותר ויותר כמה רבים תהליכי הגומלין שמתרחשים בינו לבין המוח שלנו. זה כמעט כמו ליטול סמים או תרופות פעילות. למעשה, ההבחנה הפרמקולוגית בין סמים ואוכל הולכת ומיטשטשת ככל שאנחנו מגלים איזו השפעה עצומה יכולה להיות לאוכל על הצורה שבה אנחנו חושבים, מרגישים ופועלים". סקירה על פרופ' גארי וונק.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
המוח וההשמה בשנים האחרונות חלה פריצת דרך בהבנת המנגנונים הנוירוכימיים המווסתים את משקל הגוף. ב-1994 התגלה ההורמון לפטין, המיוצר בתאי השומן בגוף ותפקידו לאותת לתאי העצב במוח על הרגשת רעב (רמות נמוכות) או שובע (רמות גבוהות). יש הטוענים כי ללפטין תפקיד חשוב יותר בוויסות התיאבון משל זה של האינסולין, המופרש בלבלב.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
דבש על מעלותיו של הדבש ידעו עמים רבים, הוא היה מרכיב חשוב כבר ברפואת מצרים העתיקה וזאת למרות שהוא מכיל סוכר הנחשב למזיק לא קטן. לדבש ניזקפו כבר הרבה מעלות כמו הקלה על שיעול ילדים בלילה, ריפוי פצעים, פעילות אנטי-אוקסידנטית או כחומר אנטיבקטריאלי ואנטי פטריתי, ועוד על פעילות אנטי חיידקית. ניסוי גדול נעשה באנגליה לבחינת דבש ניו-זילנדי הידוע באיכותו, בהקלה על סרטן הפה והגרון.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
חמוציות חמוציות, מין של פירות יער שמקורו בצפון אמריקה, נחשבות אחד מאוצרות הרפואה העממית של האזור. בעזרתן טיפלו תושבי צפון אמריקה במגוון מחלות ותסמינים. המוניטין הבריאותיים של מיץ החמוציות נקשרו בעיקר לטיפול בדלקות בדרכי השתן, אבל מחקרים רבים מייחסים לו תכונות רפואיות רבות נוספות. בין השאר התברר כי מיץ החמוציות מסייע להגנה על הלב, למניעת התפתחותם של סוגי סרטן שונים ולהאטת קצב הזדקנות התאים.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
סגולות הרימון זה 8,000 שנה מוכר הרימון כפרי בעל סגולות רפואיות רבות. פרופ' מיכאל אבירם חוקר את הסגולות האלה זה שנים רבות. פרופסור מיכאל אבירם, מנהל מכון לגסי-הריטג' למחקר רפואי במרכז הרפואי רמב"ם ופרופסור מן המניין במחלקה לביוכימיה של הפקולטה לרפואה בטכניון, עמד על תכונותיו הרפואיות של הרימון בעקבות מחקר על הכולסטרול.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
שוקולד מריר ואי ספיקת לב נסיונות קליניים שונים, בעבר, הראו שצריכת שוקולד מפחיתה מלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי. נמצא יחס הפוך בין צריכת שוקולד למחלות קרדיו-וסקולריות. בגליון CIRCULATION האחרון מופיע מחקר, שבא לבדוק את הקשר בין צריכת שוקולד והארעות אי ספיקת לב.צריכת שוקולד במנה אחת עד שלוש מנות חודשיות ( שוקולד עתיר בקקאו) מפחית את הסיכון לאי ספיקת לב ב - 26% במהלך מעקב של 9 שנים.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
מים הרזיה שתי כוסות לפני הארוחה כנס החברה האמריקאית לכימיה, מביא מחקר מענין על תרומת שתית מים להפחתה במשקל. על פי המחקר המוצג, די בשתית 2 כוסות מים ( כרבע ליטר) לפני הארוחה כדי להפחית משמעותית במשקל. מחקר זה מתואר ע"י מחבריו, כמחקר המבוקר האקראי הראשון, המצביע על חשיבות שתית מים בהפחתה במשקל, עקב הפחתה של 70 - 90 קלוריות מכל ארוחה. "צרכני" המים שקלו פחות בצורה משמעותית מאילו שהיה בקבוצת הבקרה.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק