הבזקים
בני נוער לוקחים זמן לחשוב על הסיכונים - יותר זמן מאשר מבוגרים (בערך 170 אלפיות השנייה יותר) לפני שהם משתתפים בפעילות מסוכנת - הם אפילו מפריזים בהערכת הסיכונים.  הבעיה היא שלעיתים קרובות הם מחליטים שלהנאות או תגובת החברים משקל רב יותר מאשר לסכנות.
למה בני נוער עושים שטויות?

מדוע בני נוער עושים שטויות?

מקור: Science Daily
תאריך: 18.12.2006


 איסוף ועיבוד: רחל קליין , עורכת תוכן , פרויקט הגורם האנושי, ישראל

 בני הנוער מעשנים, משתמשים בסמים, מקיימים יחסי מין לא מוגנים ונוסעים במכונית עם נהגים שיכורים, לא בגלל שהם חושבים שהם לא פגיעים או שלא חושבים על הסיכונים, אומרים חוקרים באוניברסיטת  Cornell .

 העובדה היא שבני נוער לוקחים זמן לחשוב על הסיכונים - יותר זמן מאשר מבוגרים (בערך 170 אלפיות השנייה יותר) לפני שהם משתתפים בפעילות מסוכנת - הם אפילו מפריזים בהערכת הסיכונים.  הבעיה היא שלעיתים קרובות הם מחליטים שלהנאות או תגובת החברים משקל רב יותר מאשר לסכנות. 

 החוקרים, פרנק פרלי מאוניברסיטת טמפל (Temple University ) וולרי ריינה מאוניברסיטת קורנל סקרו ספרות מדעית על הסיבות שבני נוער נוהגים לקחת החלטות גרועות,  ואיך אפשר באמצעות התערבות לעזור להם להחליט החלטות נבונות יותר. הממצאים פורסמו בחוברת דצמבר של כתב העת Psychological Science in the Public Interest.  

החוקרים מצאו שבעוד שמבוגרים רק לעיתים רחוקות חושבים על השתתפות בפעילות מסוכנת כי הם קולטים את הסכנות באופן אינטואיטיבי, בני הנוער חושבים על ההשלכות במחזורי זמן ממושכים יותר.  לפי החוקרים, המחליטים הבוגרים יותר נשענים על סיבות עמומות יותר, ומעבדים בעיות וסיטואציות כפעילות  מהותית, ולא שוקלים משתנים שונים.

 במחקר נוסף שפורסם בכתב העת Journal of Experimental Psychology: Applied ,  ריינה מצאה שרופאים מקבלים החלטות טובות יותר כשהם מעבדים פחות מידע וכשהם יוצרים בהבחנות חדות בין האופציות שעומדות לרשותם. התהליך מוביל להחלטות טובות יותר, לא רק בחיי היום יום, אבל גם במצבי לחץ כגון חדרי מיון מקומות שבהם היכולת לקבלת החלטות איכותיות ומהירות קריטיות.

 משמעות הממצאים לגבי בני נוער היא שהתערבות הכוללת נתוני סיכונים הכרוכים בעישון, בקיום יחסי מין לא מוגנים ובשימוש בסמים, יכולה בעצם להזיק יותר מאשר להועיל. ההתערבות צריכה ללמד את הנוער לפתח חשיבה "מהותית"  וחדה יותר  שאיתה יבינו מאיזה סיכונים הם צריכים להימנע בכלל, ללא הצורך לשקול  במשך זמן את ערכן החיובי והשלילי.

 למאמר המלא ראו - Science Daily

  

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק