הבזקים
מה גרם לצעיר הביישן לחרוג מעצמו ולעמוד על זכויותיו וזכויות החלשים בכלל כנגד הממסד?
תמונות
גדני בביקור באנגליה
גדני בביקור באנגליה
גנדי

אוטוביוגרפיה של גנדי בתרגום חדש לעברית

מחבר: ד"ר דני רווה
תאריך: 11.10.2006

 

 מקור וקרדיט : אתר  במבילי

 ביקור טראומתי בבית בושת, אכילה אסורה של בשר וניסיונות כושלים להפוך לג'נטלמן אנגלי. אלה רק חלק מהחומרים המפתיעים שמופיעים באוטוביוגרפיה של גנדי בתרגום חדש לעברית. ד"ר דני רווה, מרצה לפילוסופיה הודית באוניברסיטת תל אביב, כותב על הצדדים ב"נפש הגדולה" שלא הכרתם. "סיפור ניסויי עם האמת" מאת מ.ק. גנדהי יצא בהוצאת אסיה. תרגום: ינץ לוי.

 אחרי סיפורי הילדות עובר גנדי לספר על הנסיעה ללימודי משפטים באנגליה. תארו לעצמכם, נער הודי בן 18 מפליג לבדו אל הלא נודע. בספינה לא אכל כמעט דבר. לא זו בלבד שנמנע מאכילת בשר (הוא נשבע לאמו שבמסעו יתנזר מבשר, מאלכוהול ומנשים) אלא שגם לא ידע איך משתמשים בסכו"ם והאנגלית שלו היתה רחוקה ממושלמת, ומכיוון שהיה ביישן נמנע מלבוא לחדר האוכל של הספינה. כל שאכל במשך ההפלגה היה ממתקים שאמו ארזה לו לדרך. הוא נחת בסאות'המפטון ביום חם במיוחד, לבוש בחליפת פלנל לבנה, ומפני שהיה זה סוף שבוע נאלץ לחכות יומיים עד שפרקו את מטענו ויכול היה לפשוט אותה. בסאותהמפטון פגש בד"ר מהטה, ידיד משפחתו, שנתן לו שיעור ראשון בהלכות אירופה: "אל תהא נוגע בחפצי אחרים; אל תהא שואל שאלות עם היכרות ראשונה כדרך שאנו נוהגים בהודו; אל תהא מדבר בקול רם; אל תפנה אל אנשים בתואר 'סר' כדרך שנוהגים בהודו. רק משרתים פונים כך לאדוניהם". כלומר ד"ר מהטה עשה לגנדי היכרות עם ערך מערבי מקודש, גם אם לא בהכרח נשגב: הפרטיות.

"עתה אנו מגיעים אל אחד הפרקים האהובים עלי באוטוביוגרפיה כולה, פרק שבו מספר גנדי איך ניסה בכל כוחו להפוך לג'נטלמן אנגלי. לשם כך רכש לו "מגבעת משי מאורכת" ולמד לרקוד ולנגן בכינור, אך הוא מתוודה שלא הבריק בשני התחומים הללו ולבסוף משך מהם את ידו. מדהים. תארו לעצמכם את גנדי שכולנו מכירים, הסגפן הצנום שהעז לקרוא תיגר על שלטון הבריטים תחילה בדרום אפריקה ואחר כך בארצו, משתתף שנים אחדות קודם לכן בחוג ריקודים סלוניים כדי להיות יותר אנגלי מאנגלי. אחר כך מספר גנדי איך שב להודו בתום תקופת לימודיו והתקשה למצוא עבודה ואיך קיבל על עצמו את המשרה בדרום אפריקה רק משהובטח לו שלא יצטרך להופיע בבית משפט, משום שחשש מהופעות פומביות. מעניין לחשוב היכן ומתי התחולל השינוי, מה גרם לצעיר הביישן לחרוג מעצמו ולעמוד על זכויותיו וזכויות החלשים בכלל כנגד הממסד? האם היה זה מאורע יחיד, נסיעת הרכבת המפורסמת בדרום אפריקה, שבמהלכה נזרק בגלל צבע עורו מהמחלקה הראשונה ולאחר מכן מהרכבת, או שינוי הדרגתי שהתחולל במשך תקופה ארוכה?" 

לסקירה המלאה של ד"ר דני רווה  

 

מידע נוסף על הספר וחוות דעת קוראים


 

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק