הבזקים

מה אומרים המחקרים המדעיים על היתרונות הבריאותיים והסיכונים הפוטנציאליים של הדיאטה הפופולרית

דיאטה

פליאו – יתרונות, סיכונים והמדע שמאחורי הדיאטה הפופולרית

גורם מפרסם: מערכת Medpage
תאריך: 09.02.2022

פליאו – יתרונות, סיכונים והמדע שמאחורי הדיאטה הפופולרית

מה אומרים המחקרים המדעיים על היתרונות הבריאותיים והסיכונים הפוטנציאליים של הדיאטה הפופולרית

מערכת medpage

בשנים האחרונות, הדיאטה הפלאוליתית (שנקראת בקיצור פליאו), כבשה את עולם התזונה והבריאות בסערה. אולם חוקרים ואנשי מקצוע בתחום הבריאות טוענים שזו לא בהכרח הדיאטה הטובה ביותר לבריאות, ויש הסבורים שהיא עלולה להזיק. אתר האינטרנט Medical News Today פרסם לאחרונה מאמר על המדע שמאחורי הדיאטה הפופולרית.

הדיאטה, הידועה גם בשם דיאטת האדם הקדמון, מנסה להתקרב ככל האפשר לאכילת מזונות שהאדם הקדמון אכל לפני המהפכה החקלאית. היא מכילה כמויות גדולות של בשר, פירות, ירקות, אגוזים וזרעים ומגבילה מוצרי חלב, קטניות, ודגנים.

המזונות המומלצים בדיאטה זו הם בשר (בדגש על בשר מציד בר או חיות הניזונות מעשב), דג, ביצים, תה צמחים, פירות, עשבי תיבול ותבלינים, אֱגוֹזִים, זרעים, שמני אגוז או זית. אנשים בדיאטת פליאו נמנעים ממוצרי חלב, סוכר מזוקק, מלח, קטניות, הכוללות שעועית, בוטנים ואפונה, מרכיבים מלאכותיים, אוכל מעובד, משקאות קלים, דגנים, כולל אורז, חיטה ושיבולת שועל, ותפוחי אדמה.

עם זאת, אחת התפיסות השגויות הנפוצות ביותר לגבי דיאטת פליאו היא שאבותינו שרדו בעיקר על תזונה מבוססת בשר. ככל שאנו לומדים יותר על העידן הפליאוליתי, מגלים שמי שחיו במהלכו אכלו תזונה מבוססת צמחים, כאשר רק כ-3% מהתזונה שלהם מגיע ממזונות המבוססים על בעלי חיים.

הרעיון מאחורי דיאטה זו הוא תפיסה כי המזון הנאכל על ידי האדם הקדמון תואם יותר טוב את האורגניזם האנושי, מאשר מזון מהתקופה המודרנית, ושהשינוי מדיאטת ציידים-לקטים לתזונה חקלאית העלה את השכיחות העולמית של מחלות כרוניות, כולל מחלות לב, השמנת יתר וסוכרת. תומכיה מאמינים שגוף האדם אינו מצויד גנטית לצרוך את המזונות המודרניים ששיטות החקלאות הציגו. כתוצאה מכך, הם חושבים שהבריאות הכללית שלנו תשתפר על ידי הקפדה על תזונה דומה לזו של אבותינו. תומכי הדיאטה טוענים שהיא משפרת את רמות הכולסטרול, מפחיתה לחץ דם, גורמת לירידה במשקל, גורמת להרגשת שובע, ומשפרת את בריאות המעיים.

אנשים רבים שאוכלים לפי עקרונות הדיאטה מדווחים על שיפורים במצבי דלקת ושיפור איכות השינה. הם גם מדווחים על ירידה במשקל, שכנראה נובעת מאכילת מזונות מלאים. מעבר מתזונה מערבית עשירה במזונות מעובדים ועשירים בנתרן לדיאטת פליאו גורמת לצריכה רבה יותר של פירות וירקות טריים, אשר ללא ספק יכולים להועיל לבריאות הכללית. אולם, למרות שלדיאטה יש צדדים בריאים, האם יש צורך להגביל דגנים, קטניות ומוצרי חלב כדי לראות יתרונות בריאותיים?

למאמר באתר MEDPAGE

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק