הבזקים
אנרגיה, אמר ד"ר  הינוהארה, מגיעה מהרגשה טובה ולא מאוכל טוב או משינה מרובה. "כולנו זוכרים איך כילדים נהגנו ליהנות ולעתים קרובות שכחנו שצריך לאכול או לישון. אני מאמין שאנחנו יכולים לשמור על הגישה הזו גם כמבוגרים.
ארכיחות חיים

המדריך לחיים ארוכים – הרופא היפני מגלה את הסוד

גורם מפרסם: מערכת medpage
תאריך: 01.09.2021


 כולנו מייחלים לבריאות טובה ולאריכות ימים אבל איך עושים את זה? ההסבר במשנתו של ד"ר שיגיקי הינוהארה, מייסד תנועת הקשישים החדשה שהאריך ימים עד גיל 106

מערכת  medpage

 ד"ר שיגיקי הינוהארה (Hinohara Shigeaki) נולד בשנת 1911 ונפטר בשיבה טובה בגיל 106, בשנת 2017. הינוהארה סיים את לימודי הרפואה באוניברסיטת קיוטו בשנת 1937 ונחשב טרם מותו לאחד מאנשי הרפואה והחינוך הוותיקים בעולם. בשנת 1941 החל לעבוד כפנימאי בבית החולים הבינלאומי סנט לוק בטוקיו, בהמשך ניהל את המחלקה הפנימית ואת בית החולים ולימד במכללת סנט לוק לסיעוד. הוא פרסם כ-15 ספרים מאז יום הולדתו ה-75, כולל הספר "חיים ארוכים, חיים מאושרים", שמכר יותר ממיליון עותקים.

הפנימאי הוותיק ביותר ביפן נראה בראיון שנתן שנה לפני מותו צעיר בהרבה מ-105 שנותיו, הוא שקל כ-60 ק"ג, משקל שעליו שמר מאז שנות ה-30 לחייו. "הגורם העיקרי לאריכות ימים הוא תזונה נכונה", הסביר באותו ראיון. "בני ה-70 ומעלה היום שנולדו לפני המלחמה אכלו במשורה, וגם היום רובם לא אוכלים ארוחות כבדות. אם אתה מגביל את צריכת הקלוריות ואת צריכת הכולסטרול, תהיה לך פחות הסתיידות עורקים, גורם עיקרי למחלות", הסביר.

"אנשים שחיים חיים ארוכים, ללא הבדל לאום, גזע או מין, חולקים דבר אחד משותף: כמעט אף אחד מהם אינו סובל מעודף משקל. השמנת יתר גורמת ללחץ על הלב ומעלה את הסיכוי להסתיידות עורקים. כשאתה צעיר, הצריכה הקלורית היא חשובה ורבה, אבל החל מגיל 60 יש להיזהר עם הקלוריות ולחתוך מהתפריט שומן מהחי המכיל כמויות גדולות של כולסטרול".

אל תמלאו את הבטן

כמייסד תנועת הקשישים החדשה, ד"ר הינוהארה עודד אחרים לחיות חיים ארוכים ומאושרים. הוא ביקש לציין את כתביו של Ekiken Kaibara, חכם יפני קונפוציאני (1630-1714) שכתב בתקופת אדו מדריך לחיים בריאים וסבר כי אחת הדרכים להישאר בריאים היא להפסיק לאכול כאשר הקיבה מלאה ב-80%. "הייתי אומר ש-70% אפילו טוב יותר", אמר ד"ר הינוהארה. "איכלו מספיק כדי להישאר בטווח המשקל הרצוי ולעולם אל תמלאו את הבטן שלכם בצורה מוגזמת. זה גורם לישנוניות ולעצלות – דברים שפוגעים באנרגיה אבל זה לא אומר שצריך לאכול רק ירקות או להימנע ממאכלים שאוהבים. זה בסדר לאכול קצת בשר ודגים והדבר החשוב ביותר הוא כאמור לשמור על צריכת קלוריות נמוכה ולצמצם שומן מן החי וסוכרים".

ותרו על לוחות זמנים והמשיכו לעבוד

כדי לשמור על איזון קלורי, המליץ לשרוף קלוריות בכל דרך: ללכת הרבה ברגל, להימנע מדרגנועים וממעליות ולשאת מטענים במידת היכולת. "נכון", אמר, "הגיל מקשה על המפרקים, לכן צריך לתרגל כדי לשמור על גמישותם. אם לא תוכלו לתפעל את המפרקים, לא תרצו לנוע ובכך גם תפחיתו מפגשים חברתיים ואת הסיכוי לאינטראקציה אנושית. הפעילות גופנית היא חשובה מאוד, וללא חיים פיזיים פעילים עלולה להתפתח דמנציה", הסביר.

אנרגיה, אמר הינוהארה, מגיעה מהרגשה טובה ולא מאוכל טוב או משינה מרובה. "כולנו זוכרים איך כילדים נהגנו ליהנות ולעתים קרובות שכחנו שצריך לאכול או לישון. אני מאמין שאנחנו יכולים לשמור על הגישה הזו גם כמבוגרים. עדיף לא לעייף את הגוף עם יותר מדי חוקים כמו 'זמן ארוחת צהריים' או 'זמן שינה'. חייבים תמיד להזרים אנרגיה חיובית ויצירתית ולעסוק בפעילויות מהנות. ככל שיהיו לכם יותר דברים לצפות להם, כך החיים שלכם יהיו יותר קצביים ומעניינים".

לדבריו, אנשים שאוהבים את עבודתם הם בעלי דחף טבעי לחיות זמן רב יותר כדי שיוכלו להמשיך לעשות את מה שהם אוהבים. "אחרי גיל הפרישה, אנשים מפסיקים בדרך כלל לעשות את מה שעשו כמעט כל החיים. מגיל 65", הוא העיד על עצמו, "המשכתי לעבוד כמתנדב בבית החולים ואני עדיין משקיע שעות ארוכות בהתנדבות ונהנה מכל רגע".

מקור :

https://bit.ly/38tHt93

 

 

 

 

 

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק