ריק גלדסטון, ניו יורק טיימס
10.05.2014
האיום של מנהיג הארגון המוסלמי הקיצוני בוקו חראם השבוע למכור מאות נערות ניגריות חטופות, לא היה בהכרח אמירה בלתי רציונלית של התרברבות. בניגריה, כמו במקומות אחרים בעולם המתפתח, סחר בילדים הוא בהחלט אפשרי, אומרים מומחים הבקיאים בסוגיית הסחר בילדים, עבדות מינית ונישואים כפויים. באזורים רבים נוהג קנייתם ומכירתם של ילדים, בעיקר ילדות, הוא בעיה ארוכת שנים.
"זה מתועד היטב", אומר בנג'מין לורנס, חוקר במכון הטכנולוגי של רוצ'סטר בארה"ב, שהקדיש חלק ניכר מהקריירה שלו לחקר סחר בבני אדם. "אין כמעט פרק זמן, בעיקר באפריקה, שבו לא מתנהל סחר בילדים", הוא ציין ביום שלישי האחרון בראיון טלפוני. לדבריו, לו בא לביקור בכמה מדינות אפריקאיות, לא היה מתקשה לאתר בתוך שעות את המקומות שבהם אפשר לקנות ילדים. "לא מופרך לומר שקל לדמיין איפה אפשר למצוא ילדים שיושבים ומחכים להימכר".
סחר הילדים בשנים 2007-2010 היווה 27% מכלל מקרי הסחר הידועים בבני אדם, לעומת 20% בין השנים 2003 ל-2006. כמו כן, בשנים האחרונות נרשם גידול במספרן של הילדות הנסחרות. הדו"ח מציין גם ששני שלישים מכלל הסחר בבני אדם באפריקה ובמזרח התיכון, הם ילדים.
פעילי זכויות אדם סבורים שמקרים רבים כלל לא מאותרים ומתועדים. סוזאן ביסל, בכירה בקרן האו"ם לילדים (יוניצ"ף), אמרה שלשום כי מדי שנה מתגלים 1.2 מיליון מקרים של סחר גלובלי בילדים, אולם זו הערכה גסה, והמספר בפועל ככל הנראה גבוה יותר.
לכתבה בעיתון " הארץ"
הקלות שבמכירת ילד לעבדות - אפריקה - הארץ