הודו תעבור את סין בשנת 2028 ותהיה למדינה המאוכלסת ביותר בעולם - כך עולה מתחזית דמוגרפית חדשה שפרסם האו"ם. על פי התחזית, בעוד 15 שנה ישתווה מספר התושבים בענק הסיני ובענק ההודי ויעמוד על 1.54 מיליארד בכל אחת מהן, אלא שבעוד שאוכלוסיית הודו תמשיך ותגדל עד לאמצע המאה,אוכלוסיית סין תידלדל בהדרגה.
אוכלוסיית כדור הארץ, המונה כיום 7.2 מיליארד בני אדם, צפויה על פי התחזית להגיע עד שנת 2050 ל-9.6 מיליארד. גידול אוכלוסין מואץ צפוי בארצות המתפתחות, ובאופן מיוחד באפריקה. 49 המדינות האחרונות בדירוג המדינות המתפתחות צפויות להכפיל את גודלן מ-900 מיליון תושבים ב-2013 ל-1.8 מיליארד ב-2050. אוכלוסיית המדינות המפותחות תישאר בתקופה זו כמעט ללא שינוי.
לדברי האו"ם, הסיבה לשינוי בהערכה המתפרסמת אחת לשנתיים, היא מידע חדש שהתקבל על אודות רמות הפוריות במדינות שבהן קצב הילודה גבוה. מספר הילדים הממוצע שנולד לנשים בארצות מתפתחות גדולות - דוגמת סין, הודו וברזיל - צנח בחדות, בעוד שבארצות אחרות כמו ניגריה, ניז'ר,אתיופיה ואוגנדה, נשארה רמת הפוריות גבוהה כשהיתה.
על פי הערכת האו"ם, עד לאמצע המאה תעבור אוכלוסיית ניגריה את אוכלוסיית ארה"ב ועד לשנת 2100 היא תשתווה לזו של סין. היפוך המגמה הדמוגרפית של אוכלוסיית סין צפויה ככל הנראה להתחיל בשנת 2030. "קצב גידול האוכלוסייה בעולם אמנם הואט, אבל הדו"ח מזכיר לנו שכמה מדינות מתפתחות, בעיקר באפריקה, עדיין גדלות בקצב מהיר", אומר וו הונגבו, תת מזכ"ל האו"ם לענייני כלכלה וחברה.
לעיון בדו"ח המלא
מקור וקרדיט : עיתון " הארץ"