שני מיליארד שיחות טלפון שנבחנו העלו כי ככל שהשנים חולפות הבנות תופסות את מקומם של הבעלים כ"חבר הטוב ביותר", לפחות בטלפון
מחקר חדש שבחן כ-2 מיליארד שיחות בטלפון הנייד וכמעט חצי מיליארד מסרונים מגלה כיצד הנאמנויות שלנו, כפי שהן נמדדות בתקשורת הטלפונית, יכולות להשתנות לאורך הזמן. בעיתון "לוס אנג'לס טיימס" דווח כי המחקר גילה שגברים נוטים במשך חייהם להתקשר לנשים אותן הן תופשים כקרובות. לעומת זאת, כשנשים מתבגרות הן נוטות לשנות את העדפתן בכל הקשור לאוזן קשבת: הן מפנות גב לגברים ומבלות זמן רב יותר בשיחות טלפון עם בנותיהן הגדולות.
צוות חוקרים ממדינות שונות בחן נתוני תקשורת של 3.2 מיליון לקוחות של חברת סלולר, במדינה אירופית ששמה לא נחשף. במשך שבעה חודשים ניסו החוקרים לגלות דפוסים חוזרים, כאשר בחנו 1.95 מיליארד שיחות טלפון ו-489 מיליון מסרונים ובדקו גם את גילם ומינם של המשתתפים. שני מספרי הטלפון אליהם התקשרו הנחקרים ושלחו את מספר המסרונים הרב ביותר הוגדרו כמספרי הטלפון של "החבר הראשון והשני הכי טובים". "קל מאוד לזהות את מספר אחת", אמר ואסיל פאלקויקוב מבית הספר למדעים באוניברסיטת "אלטו" בפינלנד. יחד עם עמיתיו מאוניברסיטת אוקספורד בבריטניה ואוניברסיטת "נורת' איסטרן" בבוסטון גילה פאלקויקוב כי בתחילת החיים הבוגרים נטו גברים ונשים למקד את רוב תשומת הלב בבני המין השני, כאשר בדרך כלל היה מדובר בבן זוגם.
במחקר התברר כי נשים מיקדו את תשומת הלב באדם אחר ומשמעותי מגיל 18, כארבע שנים מוקדם יותר ביחס לגברים. גם עוצמת היחסים הגיעה עבורן לשיאה בשלב מוקדם יותר - בגיל 27, בהשוואה לגיל 32 אצל הגברים. השיא גם נמשך כ-14 שנה, פי שניים ביחס לגברים.
למאמר בעיתון "הארץ"