מחקר חדש מצא כי חומצות שומן מסוג אומגה 3 עשויות לסייע בשמירה על בריאות ה DNA בקרב הסובלים ממחלות לב. החוקרים מצאו כי בהשוואה בין בעלי רמת אומגה 3 נמוכה בדמם (הרבע התחתון) לבין בעלי רמת אומגה 3 גבוהה בדמם (הרבע העליון), ניכר הבדל משמעותי בשיעור קיצור הטלומר של 62%. כלומר, ניכר תהליך הזדקנות איטי יותר. חומצות שומן מסוג אומגה 3 עוזרות למניעת יצירת רדיקלים חופשיים בתאי הדם הלבנים שנבחנו.
המשך...
מתוך ממצאיהם של שלושה מחקרים, שפורסמו בחודש האחרון, עולה כי צריכה יומית של אומגה 3 משפרת את מצב הלב, את מצב המוח וגם מונעת תהליכים דלקתיים בגוף. "לצריכה של אומגה 3 יש תועלת רפואית, שנראה כי היא מתרחבת כל הזמן", אומר בארי סירס, ביוכימאי הכותב בנושאי תזונה.
בשני מחקרים נפרדים מצאו החוקרים כי שמן דגים עשיר באומגה 3 יכול להגן מפני הידרדרות קוגניטיבית.
המשך...