 |
אתי הילסום, צעירה הולנדית כריזמטית ופיקחית, כתבה יומן שמתחיל בתיאור התאהבותה בפסיכולוג שלה והופך אט אט, עם כיבוש הולנד על ידי הנאצים, למסע רוחני מדהים של התעוררות במחנה מוות. חייה הקצרים והדחוסים, שהיו מסע רוחני מדהים של עוררות, נקטעו במחנות המוות של הנאצים. היא היתה בת 29 במותה ובדרכה שלה היא תמיד היתה מורה והמשיכה להיות כזאת גם אחרי מותה.
המשך... |
> ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
|
 |
בן דודה של אנה פרנק העביר אלפי מכתבים, תמונות ומסמכים, שלדעת היסטוריונים יחשפו פרטים נוספים על הרקע של כותבת היומן שהפכה להיות סמל השואה. ברנהרד "באדי" אליאס, בן 82, שמר את המסמכים בעליית הגג שלו בשוויץ עד שהחליט להשאילם לידי בית אנה פרנק, המוזיאון שהוקם במסתור של משפחת פרנק באמסטרדם, במלאת שישים שנים לפרסום יומנה של אנה פרנק לראשונה.
המשך... |
> ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
|
 |
הירסי עלי, ילידת סומליה וכיום חברת הפרלמנט ההולנדי,יצאה למסע צלב אישי במטרה לשפר את מצבן של הנשים המוסלמיות. היא הפכה לאויבת של הקיצונים המוסלמים לאחר שהזהירה מפני שילובם של מוסלמים קיצוניים בהולנד. עייאן הירסי עלי התפרסמה כאשר ב-2004 רוצחו של הקולנוען ההולנדי תיאו ואן-גוך דקר אותו, והשאיר מכתב על גופתו המיועד לה ובו איים להרוג גם אותה, כחלק מהמאבק במערב.
המשך... |
> ספרים חדשים
|
 |
ביוגרפיה חדשה של אנה פרנק ראתה אור בהוצאת מקמילן, לציון יום השנה ה-60 לפרסום יומנה של הנערה. הביוגרפיה, "The Life of Anne Frank", מספרת על חייה לפני שעברה עם משפחתה למחבוא באמסטרדם ואחר כך נספתה במחנה ברגן בלזן. כתבו את הספר אנשי בית אנה פרנק, המוזיאון המוקדש לה באמסטרדם, ומשובצים בו תצלומים משפחתיים ופרטים נוספים מן התקופה.
המשך... |
> מחקרים ועיונים בהיסטוריה
|
|