כל חודש רגש אחר, והפעם: "האודיסיאה" וסיפור קצר של יוזף רות מייצגים את החוויה הרווחת של המודרניות הגלובלית. שניים מהסיפורים החזקים ביותר של תרבותנו עוסקים בכמיהה לבית אבוד. סיפור אחד הוא כמובן האודיסיאה (שנכתבה ב-850 לפני הספירה לערך). סיפורו של רות - הסופר היהודי-האוסטרי שנולד בגליציה ב-1894 אחרי שנהפכה לחלק מהאימפריה האוסטרו-הונגרית - מתרחש בגליציה אחרי מלחמת העולם הראשונה.
המשך...
רוב החרדים בישראל מצויים בשכבה סוציו-אקונומית נמוכה, מה שעשוי להגדיל את הנטייה לפתח מחלות שונות. ואולם, ממצאים השוואתיים שנאספו באחרונה, בהסתמך על נתוני משרד הבריאות והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מגלים כי דווקא ביישובים חרדיים, שיעורי התחלואה ותמותת התינוקות נמוכים משמעותית בהשוואה ליישובים החילוניים. הממצאים הוצגו בכנס "גוונים של בריאות" .
המשך...
נקודת המוצא להבנת משנתו החינוכית של אלפרד אדלר (נולד 1870, וינה, אוסטריה - נפטר 1937) היא התפיסה כי הצורך הבסיסי ביותר אצל כל אדם הינו תחושת שייכות. עבור הילד, אשר מגיח לעולם חדש ולא מוכר, צורך זה מתבטא ברצון להשתייך לתא המשפחתי בו הוא חי (או למסגרת אחרת). על מנת להגביר את תחושת השייכות, על פי אדלר וממשיכי דרכו, יש לפעול בשלוש דרכים המפורטות בסקירה .
המשך...