בשנים האחרונות מתחילות להצטבר עדויות לכך שליין עשויה להיות השפעה מיטיבה על בריאות העצם. מחקר חדש מראה כי ייתכן שניתן לייחס את ההשפעה לרזברטרול.הרזברטרול הוא חומר טבעי השייך לקבוצת הפוליפנולים, הנמצא בעיקר בקליפות ענבים אדומים, יין אדום ובוטנים. החומר מפורסם כנוגד חמצון וכבעל תכונות אנטי-דלקתיות ומחקרים שנערכו במכרסמים מצאו כי הוא עשוי להגן מפני איבוד עצם.
המשך...
מחקר חדש מראה כי ליינות אודמים יבשים הכוללים כמות גבוהה של טאנינים, כגון יינות המיוצרים בדרום מערב צרפת ואיטליה, יש יותר השפעת חיובית ומגינה מאשר ליינות המיוצרים באזורים אחרים בעולם. המחקר מצא שטכניקות ייצור היין באירופה גורמות לשימור כמות גדולה יותר של טאנינים ובכך היינות האירופיים בריאים יותר ללב ותורמים לחיים ארוכים.
המשך...