כשחושבים על מדענים, עולה לרוב תמונת האדם המצוי במעבדה, לבוש בחלוק לבן ושקוע בין המכשירים האלקטרוניים השונים. אולם מדען מתחום חקר מדעי המח מאוניברסיטת בוסטון עשה שימוש מעשי בידע שצבר אודות תהליכי החשיבה האנושית - שלושה מהם במיוחד - כדי להתקדם בשלבים השונים של תכנית הטלוויזיה הפופולארית, ומספר על כך במגזין המדע הפופולארי Seed.
המשך...
הכותב - ממבקרי המזון של הניו יורק טיימס - סוקר את האמצעים המדעיים השונים שמיושמים בימים אלה כחלק מהעיסוק במזון ובמרכיביו. בין היתר, הוא מתאר פיזיקאים הבוחנים בעזרת מיקרוסקופ אטומי את מבנהו המולקולרי של קרמל מתוך נסיון להבין את הסיבות להתגבשותו, שימוש בטכנולוגיית לייזר למעקב אחר החיידקים המייצרים את הטעם בגבינת האמנטל השוויצרית, ואת תהליכי ההנדסה הגנטית המביאים ליצירת חיטה עמידה ומזינה יותר.
המשך...