אגרון
|
|
במחקר נמצא כי התזונה הים-תיכונית היתה קשורה בירידה בתמותה של עד 20%. הממצאים נשמרו גם לאחר הגבלת הניתוח למשתתפים שלא עישנו מעולם. מחקר זה מהווה עדות חזקה להשפעה המיטיבה של דבקות בדיאטה ים-תיכונית על סיכויי התמותה בקרב אוכלוסיית ארה"ב. במחקר זה השתתפו 214,284 גברים ו-166,012 נשים, ובמהלך המעקב אחריהם (1995-2005) נרשמו 27,799 מיתות. במהלך חמש השנים הראשונות נרשמו 5985 מיתות עקב סרטן ו- 3451 מיתות עקב מחלות לב וכלי דם.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
החוקרים סרקו 67 מחקרים שמהם ניסו לבודד את השפעת נוגדי החמצון על המטופלים * לכל היותר הם יכולים לסייע לאנשים שאינם אוכלים מספיק פירות וירקות * יפה שיר-רז, מחברת המדריך הישראלי השלם לתוספי תזונה בתגובה: במטה מחקר מסוג זה יש לשים לב כי משולבים נתונים ממחקרים ברמות שונות, שלא בכולם ניתן היה להפריד את השפעת נוגדי החימצון מויטמינים ומינרלים אחרים וכי הממצאים הראו שהתוספים לא מגדילים ולא מקטינים את הסיכון לתמותה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
נשים שמיניקות במשך שנה מפחיתות בחצי את הסיכון ללקות בדלקת פרקים. מחקר שנערך בשוודיה גילה יתרון נוסף להנקה, והפעם לאם: היא מקטינה את הסיכון ללקות בדלקת פרקים. אף שלא ברור כיצד פועל המנגנון האחראי לכך, החוקרים קבעו שפעולת ההגנה מושפעת כככל נראה משינויים ארוכי הטווח במערכת החיסון, המתחוללים בגופה של האם בעקבות ההנקה. המחקר התפרסם החודש באתר האינטרנט "The Annals of Rheumatic Disesaes".
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
נשים שטופלו בויטמינים היו בעלות שיעור סיכון דומה לקבוצת הפלצבו מבחינת שכיחות הפרעות קרדיו וסקולריות. מסקנת המחקר היא שלאחר שבע ומחצה שנות מעקב אחר נשים בעלות מחלות לב כליליות שטופלו בויטמינים מקבוצה B, לא נמצא שינוי בסיכונים של מחלות הלב הקרדיו וסקורית, חרף ירידה משמעותית ברמת חומצת האמינו הומוציסטאין. המחקר פורסם בכתב העת JAMA ב2008.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
חוקרים באוסטרליה גילו שאכילת אותה כמות מזון במספר גדול יותר של ארוחות אינה תורמת להרזיה. אכלו כמה ארוחות קטנות במשך היום, אל תניחו ליותר מדי שעות לעבור בלי לאכול משהו - עצה זו ניתנת לא פעם לאלה המבקשים להפחית ממשקלם. אבל חוקרים אוסטרלים שבדקו את זה קובעים: זה לא עוזר. מסקנת החוקרים היא, שלא משנה מתי אוכלים, אלא השאלה היא מה אוכלים ואיך.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
כיצד רגשות, חיוביים או שליליים, מחזקים את הזיכרונות שלנו? האם - וכיצד- אפשר להשליט את השכל על הרגש? נקודות ההשקה שבין הרגש לבין הפעילות הקוגניטיבית המתרחשת במוח הן מתחומי המחקר שבהם עוסק ד"ר פז ממכון ויצמן. כיצד רגשות, חיוביים או שליליים, מחזקים את הזיכרונות שלנו? כיצד משפיעה הציפייה לגמול על תהליך הלמידה? כיצד מתערבים שיקולים רגשיים בקבלת החלטות "הגיוניות"? ולהיפך.
המשך... |
> מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
|
|
ערק לארוחת בקר", ספרה החדש של עמיה ליבליך מתאר את קורות באי בית קפה אחד על החוף, בגבול יפו ובת ים. באביב ובקיץ 2006 נערך המחקר, וליבליך מצאה לעצמה פינה בבית הקפה, שם ישבה וצפתה בו ובאורחים הקבועים. אנשים שרובם בין ששים לשבעים, המגיעים אליו מדי בוקר כבר שנים הרבה. רובם גברים, מיעוטם נשים. יש בתוכם גם כאלה הממשיכים לעבוד חלקם הסכימו להתראיין וסיפרו על חייהם.
המשך... |
> מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
|
|
|
|
|
במבט לאחור |
|
|
|