 |
הסרט מנסה לפענח את תעלומת מסעו של התלתל מוינה של המאה ה-19 אל דנמרק של סוף המאה העשרים ואל אריזונה של תחילת המאה ה-21, ומה ניתן ללמוד ממנו על חייו ומותו של המלחין הנודע, ועל המחלה שגרמה לו לחירשות. הספר שערו של בטהובן הוא מסע היסטורי מרתק בעקבות אוצר, סיפור על רמזים מוטעים, פריצות דרך מדהימות ותגליות נפלאות. ראסל מרטין יצר עדות מרגשת לכוחה של המוזיקה.
המשך... |
> ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
|
 |
80 שנה חלפו מאז התאבד קרצ'בסקי, המלחין הראשון של העיר תל אביב, בביתו שברחוב הס 14 בעיר, בדצמבר 1925, חנוכה תרפ"ו. קרצ'בסקי, שהיה בן 49 כשתלה את עצמו, היה מנצח ומחנך מוסיקלי של תלמידי גימנסיה הרצליה. אחד מאבות הזמר העברי, אם לא האב המייסד עצמו, הוא הניח את התשתית לחינוך המוסיקלי בישראל. תעלומת מותו טרם נפתרה, וספק אם אי פעם יובן מדוע החליט האיש המוכשר כל כך לסיים את חייו במו ידיו.
המשך... |
> ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
|
 |
כתבה מעניינת של מגזין ג'רוזלם פוסט מאוקטובר 2006 על דימטרי שוסטקוביץ, המלחין הרוסי הגדול שחי בתקופה הסובייטית ואומץ לבו מול סטלין. סושטקוביץ ידוע כמלחין גאון, אך מה שפחות ידוע הוא אומץ לבו מול המשטר הסובייטי. הכתבה מגלה כי שוסטקוביץ הרוסי התנגד בגלוי למסע הטיהור והפגיעה של סטלין ביהודי ברה"מ דאז. דימטרי שוסטקוביץ התייצב בגלוי נגד סטלין עוד בשנות ה-40 של המאה הקודמת ולא הסתיר את אהדתו הרבה ליהודים.
המשך... |
> ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
|
|