דילוג על הארוחה הראשונה של היום, ארוחת הבוקר, עשוי להזיק למערכת החיסון מכיוון שהגוף יתקשה להדוף זיהום, כך גילה המחקר. תוצאות מחקר זה עשויות להוביל להבנה מעמיקה יותר של ההשפעות ארוכות הטווח של הרגלי צום כרוניים. החוקרים רצו להבין טוב יותר כיצד תקופות זמן ממושכות, בין אם 4 שעות או 24 שעות, של צום ישפיעו על מערכת החיסון.
המשך...
חוקרי הטכניון הראו כי על ידי דילול של אוכלוסיית תאי הזיכרון הוותיקים מופעל מחדש המסלול ההורמונלי המביא לייצור תאי B חדשים. באנשים מבוגרים הוביל תהליך זה לשיקום של מערכת החיסון וליצירה של תאי B צעירים המסוגלים לזהות פתוגנים חדשים ולפעול נגדם בדומה למערכת החיסון של אדם צעיר. בטכניון פענחו היבטים חדשים בהזדקנות מערכת החיסון...
המשך...
ב-1975 טבע ד"ר רוברט אדר, מנהל היחידה לרפואה התנהגותית ופסיכוסוציאלית באוניברסיטת רוצ'סטר, ניו יורק, את המונח פסיכונוירואימונולוגיה, המשלב בין הנפש (פסיכה); מערכת העצבים (נוירו); ומערכת החיסון. ד"ר אדר הצביע על הקשר בין הדרך שבה אנו חושבים (מצבנו המנטלי) לבין מצב הבריאות שלנו וליכולתנו לרפא את עצמנו. מאמר מעניין של ד"ר שאול נבון.
המשך...
צוות חוקרים בהדסה גילה כי מערכת החיסון בגוף יכולה לבנות כשם שהיא יודעת ל"חסל". לתפקוד זה, שלא היה מוכר עד כה, יש תפקיד מכריע בהתפתחות העובר וההריון, עם השלכות חשובות על מצבים של רעלת הריון והפלות. ממצאי המחקר מתפרסמים השבוע בכתב העת הרפואי היוקרתי Nature Medicine.
המשך...