בני האדם, שאוכלים מלח כמעט בכל ארוחה, צורכים הרבה יותר נתרן מאשר כל בעל חיים אחר. אך בניגוד לשאר הטעמים הבסיסיים - מר, מתוק וחמוץ - היתרונות שבמלח לא יכולים להסביר את הכמויות הגדולות שאנחנו צורכים ממנו. כעת אומרים חוקרים מהחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה כי אחת הסיבות האפשריות לכך שאנשים משתוקקים למלח היא שהמרכיב העיקרי שלו, נתרן, עשוי לסייע במאבק בדיכאון.
המשך...
המומחה לרפואה פרופסר בן-עמי סלע מדווח על מחקרים שבדקו את הקשר בין צריכת מלח ומחלות . הקצב הכללי של התרחשות מחלות כלי-דם היה נמוך יותר בקרב משתתפי המחקר שרמת המלח במזונם הופחתה.בניסוי TOHP I אחוז האירועים הקרדיו-וסקולאריים היה 10.3% בקבוצת הביקורת, ואילו בקבוצה בה הופחת המלח ב-2.6 גר' ליום, היה אחוז אירועים אלה רק 7.4% , דהיינו כ-28% פחות.
המשך...