מחקר מראה כי 40% מהעובדים בישראל משלבים עבודה מהמשרד עם עבודה מהבית. זה לא אומר שהם עובדים פחות - לפעמים הם פשוט ממשיכים את המטלות בבית, אל תוך הערב . אבל מי שנחוש לאפשר לעובדים שעות פנאי מספקות, ימצא את הדרך - למשל, ניתוק שרתי מייל בשבת.
תעשיית ההיי־טק העולמית היתה הראשונה להניף, כבר לפני כעשור, את דגל "השעות הגמישות", שמשמעותו, כפי שגורסת אמרה ידועה בענף - "עבודה היא לא מקום, אלא מה שאתה עושה" (Work is not a place. It's a thing you do). אלא שאז הגיעה מריסה מאייר, מנכ"לית יאהו, ואחריה גם חברת קומברס, וטרפו מחדש את הקלפים.
"אנו מקריבים את המהירות והאיכות כשאנחנו עובדים בבית", הסבירה מאייר לעובדיה בפברואר האחרון, כשהחליטה לאסור על עבודה מהבית החל מעוד חודשיים. הבשורה על פי מאייר עוררה תגובות סוערות, נזעמות בחלקן - היא נתפשה לא רק כפוגענית כלפי הורים (שבזכות העבודה מהבית מצליחים לשלב היטב בין עבודה למשפחה), אלא גם ככזו שמחזירה את חברות הטכנולוגיה אל "עידן האבן" הארגוני, כשעבודה מהבית כלל לא התאפשרה מבחינה טכנולוגית.
האם ארגונים כיום - בישראל ובעולם - שואפים לחקות את הצעד הקיצוני שנקטה מאייר, ולהחזיר את עובדיהם מהבתים ובתי הקפה אל חיקו הפלורסנטי של המשרד? נכון לעכשיו, נראה שאפשר להירגע. מחקר חדש שערכה עמותת נטע - המרכז לפיתוח קריירה, מעיד על כך שהעסקה גמישה השתרשה היטב במשק הישראלי: רוב העובדים נמדדים לפי תפוקה ולא לפי שעות, ועבודה מהבית מתאפשרת ברוב מקומות העבודה בתחום הטכנולוגיה והמקצועות החופשיים.
לכתבה של הילה ויסברג בעיתון דה-מרקר
עוברים לעבודה מהבית: "התרגלנו לחיים של שעבוד. זה לא חייב להיות ככה"
ראה גם :
הידעתם? אתם עובדים שישה ימים בשבוע
לעבוד או לא לעבוד מהבית
