 |
האם הורים המקפידים על תזונת ילדיהם הולכים רחוק מדי? לורה בנט, ארכיטקטית ומעצבת אופנה ניו-יורקית, אם לשישה ילדים, חושבת שבהחלט כן. בלוג שכתבה באחרונה באתר "Daily Beast", שכותרתו "המלחמה שלי ב-"Food Nazi Moms", עורר פולמוס סוער ברשת. יותר ויותר הורים, גם בישראל, מונעים מילדיהם ממתקים, צ'יפס, משקאות ממותקים וכדומה; לא מכניסים אותם הביתה כלל.
המשך... |
> ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
|
 |
אוכל מוצג כמאפיין תרבותי (וגם חברתי) שנוסף לו נופך אמנותי חשוב. האם שעות הפנאי המתרבות והמוקדשות לתחביבים העלו את עיצוב האוכל למדרגתו, או שמא הרצון להדמות לאניני הטעם הסועדים במסעדות גורמה מוקפדות? ברור כי אל עיצוב הבית, עיצוב המלתחה האישית, עיצוב המראה הגופני, הצטרף האוכל וקנה לו מעמד של כבוד. הדברים הבאים ידגימו במעט, ובנקודות כמעט אקראיות, את דרך ההתייחסות של האדם למזון שהוא צורך מדי יום.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
חוקרים באוסטרליה גילו שאכילת אותה כמות מזון במספר גדול יותר של ארוחות אינה תורמת להרזיה. אכלו כמה ארוחות קטנות במשך היום, אל תניחו ליותר מדי שעות לעבור בלי לאכול משהו - עצה זו ניתנת לא פעם לאלה המבקשים להפחית ממשקלם. אבל חוקרים אוסטרלים שבדקו את זה קובעים: זה לא עוזר. מסקנת החוקרים היא, שלא משנה מתי אוכלים, אלא השאלה היא מה אוכלים ואיך.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הספר "בטן מלאה - מבט אחר על אוכל וחברה", מדבר על הקשר בין תרבות ואוכל. אך אל תתנו לשם הזה להטעות אתכם, אין כאן טיול מסעדות נהנתני, תיאורי שווקים אקזוטיים או אוסף סיפורים על מאכלי עמים. הספר הקטן והמרתק הזה, מדבר על הקשר האמיץ בין התרבות לבין האוכל. על הדרך שבה התרבות קובעת מה יאמר האדם על האוכל ויותר מזה, מה אומר האוכל על האדם.
המשך... |
> ספרים חדשים
|
|